Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Sebastian Vettel och Lance Stroll fortsätter att köra för Aston Martin

Sebastian Vettel och Lance Stroll fortsätter köra för Aston Martin.
Bildtext Sebastian Vettel och Lance Stroll fortsätter köra för Aston Martin.

På torsdagen blev det klart att Sebastian Vettel och Lance Stroll fortsätter att köra för Aston Martins F1-stall. Duon återfinns på 12:e samt 13:e plats i årets F1-sammandrag.

Att Lance Stroll fortsätter köra för Aston Martins F1-stall var ganska så klart med tanke på att det är hans far Lawrence Stroll (Strulovitch) som äger stallet. Men var den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel skulle köra under kommande säsong tedde sig mer oklart.

På torsdagen blev det ändå klart att den 34-årige tysken fortsätter hos Aston Martin.

– Jag ser verkligen fram emot att köra med den nya generationens Formel 1-bilar, säger Vettel på stallets webbplats.

– De ser annorlunda ut, och de nya tekniska reglerna kommer att ge oss bilar som kan köra närmare än tidigare, vilket blir spännande både för oss förare och för publiken. Ändringarna är så stora att alla team kommer att starta från början.

Den 22-årige Stroll ser fram emot att köra ytterligare ett år i par med den betydligt mer erfarne Vettel.

– Jag ser massor fram emot att fortsätta resan med honom. Vi har inte nått dit vi vill i år, men det har bara gjort oss hungrigare för nästa säsong, säger Stroll.

För tillfället är Vettel 12:e i sammandraget medan Stroll är ett pinnhål längre ner. Aston Martin-Mercedes är sjua bland stallen. Vettel har vunnit VM-guld 2010, 2011, 2012 och 2013.

Förarplatserna för Formel 1-säsongen 2022 börjar vara klara. I skrivande stund är det bara oklart vem som är Alfa Romeos andrekusk vid sidan om Valtteri Bottas.