Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Coronaviruset i Österbotten - 17.9

Från 2021
Uppdaterad 17.09.2021 16:31.
En person med gummihandske på sig håller i ett coronatest. En annan hand sätter in en bomullspinne i provröret.

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Tredje dos vaccin för riskgrupp

Personer med nedsatt immunförsvar bör få en tredje dos coronavaccin. Det rådet ger nu Institutet för hälsa och välfärd THL. Den tredje dosen kan ges tidigast två månader efter att man fått den första dosen. THL rekommenderar att den tredje dosen är av samma vaccinfabrikat som den föregående, men det är inget absolut krav.

20 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar 20 nya coronafall på fredagen. Under gårdagen togs 344 coronatest och incidensen i distriktet har nu stigit till 218 fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna.

Drop-in vaccinering i Vasa på onsdag

På onsdag den 22 september ordnas drop-in coronavaccinering (utan tidsbokning) vid hälsostationen i Korsnäståget, Vasa. Det gäller Vasabor som är minst 12 år gamla och som ska få sin första vaccindos. Tidpunkten är 16-18 och adressen är Fräsaregatan 2.

Två nya coronafall i Södra Österbotten

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har två nya coronafall konstaterats under gårdagen. Incidensen är distriktet är 51. Knappt 500 personer coronatestade sig igår i Södra Österbotten.