Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

TS: Kryssningsresenär misshandlades och dog senare på sjukhus av sina skador

Från 2021
M/S Baltic Princess åker förbi Runsala folkpark på väg från Åbo till Stockholm.
Bildtext Arkivbild. Under en kryssning med fartyget Baltic Princess ledde en misshandel till att en man avled.
Bild: Linus Hoffman / Yle

En manlig kryssningsresenär misshandlades under en kryssning med Tallink Siljas fartyg Baltic Princess från Åbo till Stockholm torsdagen den 9 september. Mannen avled senare på sjukhus av sina skador.

Mannen fick en skallskada och återupplivades på båten, rapporterar Turun Sanomat. Han evakuerades vid tre på natten med hjälp av den svenska gränsbevakningens båt och fördes sedan till sjukhus i Sverige. Där avled han senare av sina skador.

Misshandeln ägde rum vid halv två på natten och Tallink Siljas kommunikationschef Marika Nöjd säger till TS att den misstänkta gärningsmannen greps och lämnades över till den svenska polisen.

Både offret och gärningsmannen kom från den finska sidan.

– Den här typen av fall, där man förlorar ett människoliv, är skrämmande och upprörande. Det var inte en särskilt synlig händelse och handlade om en uppgörelse mellan två resenärer enligt min uppfattning. Inga andra passagerare var involverade, säger Nöjd till tidningen.

Även tidigare i september kom rapporter om ovanligt stökiga förhållanden under en kryssning mellan Åbo och Stockholm på samma fartyg. Det uppstod skrik och trakasserier efter att alkoholförsäljningen avslutades på lördagskvällen. Det här ledde då bland annat till ett misstänkt våldtäktsförsök som utreds av Stockholmspolisen.