Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Jag ber inte om ursäkt" – Pep Guardiola viker inte en tum i dispyt med Manchester Citys supportrar

Från 2021
Pep Guardiola gestikulerar under Manchester Citys match.
Bild: All Over Press

Pep Guardiola har hamnat på kollisionskurs med Manchester City-supportrar efter veckans Champions League. Stjärntränaren backar inte i den lilla dispyten. "Om folk inte förstår mig är det för att de vill missförstå mig", säger Guardiola.

När Manchester City slog RB Leipzig med 6–3 i Champions League-premiären i onsdags blev en kommentar från tränaren Pep Guardiola speciellt uppmärksammad.

– Jag ser gärna mer publik här när vi spelar på lördag. Vi behöver dem och deras stöd, vi kommer att vara slitna.

Drygt 38 000 åskådare såg City köra över Leipzig – långt från kapaciteten på knappt 54 000. Dåliga publiksiffror i Europamatcherna är ingen nyhet för City, men Guardiolas kommentar togs inte emot speciellt väl bland supportrarna.

– Det förvånade mig. Matchen startade klockan 20 på en onsdagskväll och det kan finnas många orsaker till att inte komma. Pep är världens bästa tränare, men med all form av respekt kan han hålla sig till det, säger Kevin Parker – generalsekreterare i Citys officiella supportergrupp – enligt The Guardian.

– I förlängningen ifrågasätter han stödet och det gör en besviken.

Ger svar på tal

När Guardiola fick frågor inför lördagens ligamatch mot Southampton gav han svar på tal, rapporterar engelska medier.

– Sa jag att jag var besviken för att det inte var fullsatt? Jag sa att vi verkligen behöver supportrarnas stöd. Det spelar absolut ingen roll hur många som kommer. Jag har varit här i fem säsonger och om folk inte förstår mig är det för att de vill missförstå mig.

– Tolkningar är tolkningar. Jag kommer inte att be om ursäkt. Parker borde fundera över sina kommentarer.

Matchen mellan Man City och Southampton startar klockan 17 på lördag. City har vunnit tre av sina fyra första ligamatcher.

Diskussion om artikeln