Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fullträff för Niclas Grönholm i Lettland – vann VM-deltävling efter närkontakt med svensk och närmar sig pallen i sammandraget

Niclas Grönholm kör i Lettland 2021.

Årets första seger kom lägligt för Niclas Grönholm. Efter en tajt duell mot Johan Kristoffersson i starten av finalloppet i Lettland ryckte Grönholm till en efterlängtad framgång. "Äntligen kom segern", säger Grönholm.

Niclas Grönholm hade en oerhört skön lördag i Lettland. Grönholm tog sin första seger för året i rallycross-VM – efter en tajt duell mot svensken Johan Kristoffersson.

Kristoffersson och Grönholm startade från första ledet. I första kurvan var det närkontakt mellan de två, Grönholm tog över ledningen och körde ifrån de andra.

Till slut vann Grönholm med nästan fem sekunder före VM-ettan Timmy Hansen. Det blev också svenskt på tredjeplatsen i form av Kevin Hansen.

– Jag gjorde inte min bästa insats i finalen. Jag blev lite överraskad när marginalen neråt växte, säger Grönholm efter segern.

Niclas Grönholm kör i Lettland 2021.
Bildtext Niclas Grönholm körde starkt under hela lördagen.

– Jag var lite nervös när jag gick i mål. Jag tyckte att duellen i första kurvan var en tävlingsincident och det tyckte de andra också. Äntligen kom segern.

Ny tävling på söndag

Lördagens triumf gör att Grönholm är uppe på 80 poäng i sammandraget och ligger fyra i VM-serien – en poäng bakom trean Kristoffersson. Timmy Hansen leder på 107 poäng.

– Mekanikerna har mycket jobb framför sig i kväll för att få ordning på bilen till i morgon. Då har vi en ny chans att nå bra resultat, säger Grönholm.

En ny VM-deltävling körs i Riga på söndag. Efter det återstår tävlingshelger i Belgien, Portugal och Tyskland.

VM-serien i rallycross går i mål i slutet av november.