Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KyIF vann premiären klart – PIF hade knackig uppladdning till återkomsten: "Hallen inte i bruk på grund av studentskrivningar"

Från 2021
PIF Handbolls damerna
Bild: Arash Matin / Yle

Serienykomlingen PIF var chanslös i premiären. Det var ingen skräll – och uppladdningen till säsongens första ligamatch var långt ifrån optimal.

KyIF har som målsättning att utmana handbollens två damdominanter Dicken och HIFK.

Säsongen började åtminstone med en klar seger. KyIF slog Pargas IF med 31–17 och följde upp GrIFK:s storseger mot SIF i går.

– Vi fick en bra start på säsongen – och det är kul med ett nytt lag i serien, säger KyIF-tränaren Birgitta Lindholm på handbollsförbundets webbplats.

Det nya ligalaget från Pargas fick se motståndarmålvakten Suvi Erhovaara gör en finfin insats i målet. Hon gjorde femton räddningar och utsågs till matchens lirare.

Trots den klara förlusten var det inte för besvikna tongångar i PIF-lägret. Tränaren Robert Åberg konstaterar att insatsen var bra sett till förutsättningarna.

– Hallen i Pargas är inte i bruk just nu på grund av studentskrivningar. Vi får bara träna en gång i veckan med klister och det är alldeles för lite, säger Åberg.

Handboll, damernas FM-serie

KyIF–PIF 31–17 (14–7)
KyIF:
Maja Sannholm 10, Miisa Palkoranta 8, Fanny Axberg 4, Linda Melanen 3, Malena Ekman 3, Anu Pihlström 1, Mette Palkoranta 1, Daniela Lindgård 1.
PIF:
Patricia Anckar 7, Anette Rakkolainen 4, Nea Sinervo 2, Ella Lepola 2, Matilda Sjöstedt 1, Manon Deguelle 1.

Publik: 82.

Diskussion om artikeln