Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lugnande besked från EIF om Valdrin Rashica – Christian Eriksens hjärtstopp dök upp i sportchefen Peter Haglunds tankar

Från 2021
Valdrin Rashica på bollen före Kasperi Liikonen.
Bildtext Valdrin Rashica i en match tidigare under säsongen.
Bild: Patric Westerlund / Yle

EIF:s Valdrin Rashica fick åka hem från sjukhuset under söndagen. Klubbens sportchef Peter Haglund säger att läkaren på arenan kunde bekräfta att det inte handlade om ett hjärtfel.

Dagen efter EIF:s division 1-match mot VPS kan Ekenäsklubbens sportchef Peter Haglund ge lugnande besked om Valdrin Rashica till Yle.

Rashica tog sig för bröstet under matchen och fördes med ambulans till sjukhus efter en första läkarkontroll på planen.

Enligt Haglund är läget bra för Rashica, men stämningen runt matchen i Ekenäs förvandlades snabbt.

De flesta har Finlands EM-premiär från i somras i minnet. Då drabbades dansken Christian Eriksen av hjärtstopp och läkarteamet på Parken i Köpenhamn räddade Eriksens liv.

– En sån här händelse skakar om när man vet om vad som hände i EM. Alla var nedstämda och situationen var väldigt tuff. Det var svårt för spelarna att fortsätta matchen efter det, säger Haglund till Yle.

Läkare fanns på plats

I Ruutus sändning hörde man hur VPS-kaptenen Sebastian Strandvall ropade på läkarhjälp.

Enligt Haglund hade EIF en läkare och en sjukvårdare på plats under matchen. Läkaren bekräftade att Rashica inte hade något hjärtfel och då fortsatte matchen.

– Läkaren meddelade att pulsen var normal och att Rashica var okej. Spelarna visste om att han var vid medvetande. Rashica var hemma igen runt elvatiden på kvällen.

Enligt Haglund hade Rashica fått en smäll precis innan och hade problem med andningen.

– Han tränar troligen på nytt om tre till fyra dagar. För säkerhets skull tog Rashica prover och i fortsättningen gör vi också genast det som behövs.

Diskussion om artikeln