Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit går som tåget: Knep sjunde raka segern och gick upp i tabelltopp – Jussi Olkinuora grym mellan stolparna för Metallurg

Från 2021
Hannes Björninen.
Bildtext Hannes Björninen noterades för sina första mål i KHL.
Bild: Lehtikuva

Inget ser ut att kunna stoppa Jokerits fina svit just nu. Hannes Björninen öppnade målskyttet och laget började en ny bortaturné med att knipa sjunde raka segern i övertygande stil.

Jokerit hade vunnit sex matcher på raken före måndagens kamp. Efter tre hemmamatcher var det igen dags att lämna Helsingfors.

Bortamatchen mot Lokomotiv Jaroslavl bådade ändå inget problem att utöka den segersviten till sju. 

Före första perioden var spelad ledde Jokerit redan med 2–0 efter mål av Hannes Björninen och Nicklas Jensen.

För Björninen var det karriärens första mål i KHL. Jensen styrde å sin sida in redan sitt fjärde mål på tre matcher.

"Tog ett steg framåt igen"

Snabbt kunde Jokerit utöka sin ledning i power play i början av andra perioden. Bara 26 sekunder in i utvisningen kunde Björninen redan sätta karriärens andra mål.

Lokomotiv kom ändå in i matchen och lyckades få in ett reduceringsmål. Närmare kom de ändå aldrig och Jokerit kunde till slut skriva segersiffrorna till 4–1 då även Jensen lyckades en andra gång.

– Spelet såg bättre ut än i de två tidigare matcherna. Trots att vi vann dem så spelade vi inte särskilt bra. Nu tog vi ett steg framåt igen, kommenterade Lauri Marjamäki i Discovery+ sändning efter matchen.

– Lokomotiv är ett riktigt bra lag. De pressade oss ordentligt under sista fem minutrarna av andra perioden och vi var trängda, men i tredje spelade vi snyggt hem matchen fortsatte han.

I slutet av den andra perioden trummade Lokomotiv på för fullt och Anders Lindbäck i Jokerits mål stod till slut för 29 räddningar i matchen. Jokerit gick i och med segern upp i ledning i västra konferensen. Dynamo Moskva som ligger tvåa, två poäng bakom, har ändå spelat tre matcher mindre.

Jussi Olkinuora i grym form 

Jussi Olkinuora och Harri Säteri höll bägge nollan i sina matcher.

Säteri stod för 22 räddningar för sitt Sibir Novosibirsk då de vann över Kunlun Red Star.

Olkinuora hade bra mycket fler räddningarn då hans Metallurg Magnitogorsk vann med 5–0 över Admiral Vladivostok. Finländaren stod i vägen för pucken hela 40 gånger och höll nollan för andra gången den här säsongen.

Resultat, KHL:

Admiral Vladivostok – Metallurg Mg 0–5 (0–4, 0–1, 0–0)

Sibir Novosibirsk – Kunlun Red Star 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Traktor Tjeljabinsk – Dinamo Minsk 0–5 (0–2, 0–1, 0–2)

Ak Bars Kazan – Vitjaz Podolsk 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Neftehimik Nizhnekamsk – Sotji 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Lokomotiv Jaroslavl – Jokerit 1–4 (0–2, 1–1, 0–1)

Diskussion om artikeln