Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Förlust för regionen om Bergendahl går till HUS: "Ifall han skulle lämna oss i det här skedet så kan det få stora följder"

Turun yliopistollinen keskussairaala Tyks T-sairaala.
Bildtext Det är inte länge kvar till välfärdsområdesvalet som hålls den 23 januari 2022.

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt kan tappa sin direktör mitt under brinnande förberedelser inför välfärdsområdet.

I går, måndag, kom uppgifter om att Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts direktör Matti Bergendahl föreslås bli ny verkställande direktör för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS).

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt höll styrelsemöte på tisdagen, och under mötet lyfte Bergendahl själv fram att inget beslut ännu har fattats.

Trots det här finns det en oro över att förlora Bergendahl till HUS i ett kritiskt skede då sjukvårdsdistriktet står inför omvälvande förändringar.

Enligt Niklas Guseff från SFP som sitter med i styrelsen skulle det vara en stor förlust ifall Bergendahl lämnade mitt i förberedelserna inför det nya välfärdsområdet.

– Han har jobbat bra och lett arbetet så här långt. Ifall han skulle lämna oss i det här skedet så kan det få stora följder. Vårdreformens tidtabell är stram, och det är inte många månader kvar tills allt ska vara klart, säger Guseff.

Niklas Guseff håller en presentation
Bildtext Niklas Guseff (SFP) har varit nöjd med Bergendahls ledarskap.

Bergendahl sitter även med i arbetsgruppen som ska förbereda det nya välfärdsområdet och ordna det första välfärdsområdesvalet som hålls den 23 januari 2022.

HUS fullmäktige väljer ny verkställande direktör på sitt möte den 7 oktober.