Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Marcus Forss tog chansen i ligacupen – blev historisk fyramålsskytt i Brentfords kross: ”Lägger bollen i prisskåpet”

Marcus Forss jublar.

Marcus Forss fick en smäll mot örat och tappade hörseln i början av ligacupmatchen mot Oldham, men det stoppade inte honom. Finländaren gjorde hela fyra mål i Brentfords 7–0-seger. Jag är verkligen glad, säger Forss efter matchen.

Marcus Forss har fått sparsamt med speltid i Premier League, men när Brentford ställdes mot Oldham i ligacupen fick finländaren chansen från start. Och han tog verkligen den.

Forss satte en straff redan i den tredje minuten och sedan rullade det på. 2–0 kom efter en dryg kvart och strax före paus satte han 5–0 för Brentford.

Tack vare ett hattrick i den första halvleken blev Forss historisk som den första spelaren i klubben att göra tre mål i en ligacupmatch, men det tog inte slut där. Forss gjorde även 6–0 efter en timmes spel.

– Det var en fantastisk insats av laget och för mig själv var det roligt att göra fyra mål. Jag är verkligen glad. Det viktigaste var ändå att att gå vidare till nästa omgång, säger Forss i Brentfords intervju.

Karriärens andra hattrick

Det här var andra gången i karriären som Forss gjorde ett hattrick. Det första gjorde han för drygt två år sedan då han spelade för Wimbledon.

– Nu kommer jag att lägga bollen i prisskåpet. Jag värnar om den här stunden men samtidigt blickar jag vidare mot nästa match, säger Forss.

Marcus Forss firar ett mål.

Finländaren spelade också matchen med en öronskada. Några minuter in i första halvlek fick han en armbåge rakt på vänster öra och tappade hörseln.

– Jag kunde inte höra något på ett öra och spelade i praktiken hela matchen så. Det var svårt i början men sedan blev jag van, säger han.

Pukki inhoppare när Norwich förlorade

Brentford är nu klart för fjärde omgången i ligacupen, och det samma gäller även bland annat Manchester City och Liverpool. City slog Wycombe med 6–1 medan Liverpool vann över Norwich med 3–0.

Teemu Pukki inledde på bänken för Norwich men hoppade in i den 69:e minuten vid underläge 0–2. Pukki fick bara en ordentlig chans i slutet av matchen, men hans skott gick över Liverpools mål.

– Det är målen som avgör fotbollsmatcher och jag är besviken. Vi skapade mycket och borde ha nätat. Liverpool hade tre skott på mål och samtliga gick in, säger Norwich-tränaren Daniel Farke på klubbens webbplats.

Resultat:

Brentford – Oldham Athletic 7–0

Burnley – Rochdale 4–1

Manchester City – Wycombe Wanderers 6–1

Norwich City – Liverpool 0–3

Preston North End – Cheltenham Town 4–1

Queens Park Rangers – Everton 8–7 efter straffar

Sheffield United – Southampton 2–4 efter straffar

Watford – Stoke City 1–3

Wigan Athletic – Sunderland 0–2

Fulham – Leeds 5–6 efter straffar