Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya kontraktet är klart: Kirill Kaprizov förlänger med Minnesota Wild och blir klubbens bäst betalda spelare

Kirill Kaprizov i Minnesota Wild.
Bildtext Kirill Kaprizov.

Det drog ut på tiden, men lagom till att Minnesota Wilds träningsläger ska börja har Kirill Kaprizov tecknat ett nytt kontrakt. Det nya kontraktet täcker fem säsonger och är värt sammanlagt 45 miljoner dollar.

Efter flera framgångsrika säsonger i KHL valde Kirill Kaprizov att pröva lyckan i NHL, och i Minnesota Wild gjorde han omedelbart succé. Ryssen gjorde 51 poäng på 55 matcher och utsågs till årets nykomling förra säsongen.

Klubben var mån om att knyta till sig Kaprizov med ett längre kontrakt men enligt uppgifter har förhandlingarna varit svåra. Nu är ändå allt klart och Kaprizov är Wild-spelare under de kommande fem säsongerna.

– Jag är naturligtvis väldigt glad. Det här är bra för mig och för laget. Nu vill jag bara spela ishockey och vara tillsammans med mina lagkamrater, säger Kaprizov på klubbens webbplats.

"En lång process"

Kaprizovs nya kontrakt har en lönetaksträff på nio miljoner dollar per år och han blir därmed klubbens bäst betalda spelare.

– Det var en lång process som vi visste att det skulle bli. Det här är en fantastisk dag för organisationen och för Kirill, säger Wilds GM Bill Guerin.

Kaprizov är tillbaka i klubben lagom till att träningslägret börjar. Minnesota Wild spelar sin första träningsmatch under natten till söndag och grundserien startar den 15 oktober med bortamatch mot Anaheim.

En annan spelare som också har fått ett femårskontrakt är Columbus Blue Jackets målvakt Elvis Merzlikins. Merzlikins nya lön i klubben är 5,4 miljoner dollar per säsong.