Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Columbus håller fast vid strikta linjen – nyförvärvet Zac Rinaldo har inte vaccinerat sig och stoppas därför från träningslägret: ”Bollen ligger hos honom”

Zac Rinaldo i Calgarys tröja.
Bildtext Zac Rinaldo.

Columbus Blue Jackets inleder sitt träningsläger med en trupp på 67 spelare i dag. En spelare som saknas är nyförvärvet Zac Rinaldo. Han stoppas av klubben eftersom han inte är vaccinerad.

När den nya NHL-säsongen startar kräver ligan att spelare och tränare ska vara vaccinerade för att kunna delta i verksamheten. Den linjen har redan satts på prov i Columbus Blue Jackets.

För en dryg vecka sedan fick den tilltänkta assisterande tränaren Sylvain Lefebvre sparken eftersom han inte ville vaccinera sig mot coronaviruset. Nu stoppar klubben också nyförvärvet Zac Rinaldo från träningslägret.

– Han är inte vaccinerad, det är hans beslut, och därför är planen att han inleder säsongen i AHL och inte kommer till vårt träningsläger, säger klubbens president John Davidson enligt ESPN.

I AHL har man ännu inget coronaprotokoll för den kommande säsongen och träningslägren inleds först om några veckor. I NHL börjar det däremot bli full rulle och Blue Jackets inleder sitt träningsläger i dag.

– Vi kommer att ha 67 spelare på lägret och alla är vaccinerade. Det är en viktig fråga för oss. Vi har ett ansvar som ledare för den här organisationen, säger Davidson enligt The Athletic (bakom betalmur).

Rinaldo tacklar Zub.
Bildtext Zac Rinaldo har gjort sig känd som en buse i NHL.

Råskinnet Zac Rinaldo spelade förra säsongen fyra matcher för Calgary Flames och tecknade i somras ett ettårigt kontrakt med Columbus.

Enligt The Athletic talade Rinaldo förra veckan på en demonstration mot vaccinpass i hemstaden Hamilton i Kanada. Rinaldo ska då ha sagt att han inte är mot vaccin eller munskydd men han är för ett fritt val.

– Bollen ligger hos honom nu. Vi gör allt som ett lag, det är ett krav för att vara en del av Blue Jackets. Nu börjar vi med den här gruppen som vi har och så får vi se hur det går, säger klubbens GM Jarmo Kekäläinen.

NHL:s vicekommissionär Bill Daly sa förra veckan att ligan förväntar sig att ungefär 98 procent av spelarna är fullt vaccinerade när grundserien börjar i oktober.