Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Norrena & Frantz: "Jag är gift men förälskad i en annan – hjälp!"

Från 2021
Uppdaterad 26.09.2021 11:10.
kvinna på mobil

Relationspodden Norrena & Frantz fick nyligen ett uppgivet brev av en lyssnare som är kär och galen, men också gift och stadgad. Och det handlar alltså om två olika män.

Jag har blivit kär i min manliga vän, trots att jag är gift sedan flera år tillbaka. Han är minst lika kär i mig, men också han är gift och vi har båda småbarn. Men vi har aldrig känt så här starkt för någon tidigare

Enolyckligsjäl 34

Brevskrivaren förklarar hur hon dagligen tampas med sina känslor. Varken hon eller förälskelsen känner sig redo att bryta upp från sina familjer, men att leva i en lögn är tungt.

Vännen och hon kämpar dagligen mot frestelsen. Några gånger har de inte kunnat hejda sig och det har blivit enstaka pussar. Hittills inget mera än så, men känslorna blir allt starkare.

Det känns inte rätt mot våra partner att stanna kvar om detta fortsätter. Barnen är viktigast för oss båda men hur mycket får man prioritera sin egen lycka utan att vara egoistisk?

Ja hur är det med det där egentligen?

Är det egoistiskt att följa sitt hjärta om det innebär att familjen splittras?

Vi bollar över frågan till er lyssnare.

Vad skulle du göra i brevskrivarens ställe?

Skulle du förneka känslorna, hoppas att förälskelsen avtar och stanna kvar i äktenskapet?

Eller skulle du skilja dig och hoppas att den andra är den rätta?

Har du varit med om någonting liknande själv? Berätta gärna!

Tycker du att det är fel att följa sitt hjärta i en sådan här situation, eller är det värre att vilseleda sin partner och låtsas som att allt är bra?

I nästa poddavsnitt ska vi fundera på förbjuden kärlek och svåra beslut. Men vi behöver dina tankar kring detta.

Du är alltid anonym när du skriver till oss, men ditt svar kan komma att läsas i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Formuläret för att delta har stängt.

Diskussion om artikeln