Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Dina Kaspi: "Jag har fått noll euro för tre FM-guld och ett VM-silver"

Från 2021
Dina Kaspi
Bildtext Dina Kaspi har tagit tre FM-guld och ett VM-silver i body fitness.
Bild: Dina Kaspi

Vad är storhet enligt fitnessprofilen Dina Kaspi? Vad stör henne mest på gymmet? Hur finansieras body fitness? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till fitnessmästaren Dina Kaspi.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur i denna serie är fitnessmästaren Dina Kaspi.

Dina Kaspi har tävlat i body fitness i flera år och har presterat väl. I hennes medaljskåp har hon tre FM-guld och ett VM-silver. Dina meddelade tidigare i år att hon tar paus på obestämd tid från idrotten. Utöver body fitness är Dina utbildad mental coach.

Dina har i denna serie fått frågor av skådespelaren Tuuli Heinonen, sportjournalisten Kaj Kunnas, solisten Hannes Kett, triathlonidrottaren Aino Luoma, musikern Markus Bergfors, skådespelaren Christoffer Strandberg, innebandyspelaren My Kippilä, ishockeyspelaren Matilda Nilsson, artisten Kevin Holmström och artisten Sandra Långbacka.

Kevin Holmström
Bildtext KAJ har nyligen haft premiär med deras nya musikal Botnia Paradise.
Bild: Kevin Holmström

Kevin Holmströms fråga: Hur fungerar ekonomin inom body fitness? Finns det prispengar eller jobbar du på sidan om?

– Det finns inte mycket pengar i body fitness tyvärr. Det finns någon tävling utomlands där man kan vinna en liten summa pengar. Det finns även en professionell liga, men där får deltagarna betalt via sponsorer. Jag har vunnit tre FM-guld och ett VM-silver men inte fått en enda euro. Det man vinner i FM är en biljett till EM eller VM som förbundet betalar, så det är väl en vinst i sig.

Hannes Kett
Bildtext Hannes Kett är solist i Shiraz Lane.
Bild: Hannes Kett

Hannes Ketts fråga: Vad uppfattar du personligen som storhet?

– Oj, det var en väldigt svår fråga! Jag kan inte ge några exempel på vad storhet är, men jag tror att alla har någon slags storhet inom sig och allas uppgift är att få fram den.

Månskensbonden
Bildtext Markus Bergfors gör musik under namnet Månskensbonden.
Bild: Frank A. Unger

Markus Bergfors fråga: Vilket är det största misstaget man kan göra på gymmet när det kommer till vett och etikett?

– Det finns många misstag man kan göra på gymmet! Det jag irriterar mig på är personer som inte lägger tillbaka vikterna efter att de har använt en maskin och sådana som paxar flera olika maskiner. Jag stör mig även på personer som ropar allt vad de kan när de tränar och de som speglar sig mer än vad de tränar.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Dina om doping inom body fitness, vilken som är den bästa rumpträningen och vilka språk hon skulle vilja lära sig.

Dina Kaspi: "Jag har fått noll euro för tre FM-guld och ett VM-silver"

27:12

Diskussion om artikeln