Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny missräkning för krisande Barcelona i spanska ligan – tränaren Koeman fick rött kort i kryssmatch mot bottenlag: ”Man blir utvisad för ingenting”

Från 2021
Ronald Koeman skriker.
Bild: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Pressen blir bara större på Ronald Koeman i FC Barcelona. På torsdagskvällen stod laget för ett nytt bottennapp då man kryssade mot Cadiz i La Liga. Vi hade fyra-fem klara chanser men gjorde inga mål, säger Koeman efter matchen.

Ligasäsongen i Spanien är bara några omgångar gammal men redan nu har Barcelona tappat mark till bland andra Real Madrid och Atletico Madrid. Några svaga insatser har lett till att den skuldfyllda klubben nu också är i spelmässig kris.

Det har spekulerats mycket om Ronald Koemans framtid som tränare i klubben och det lär inte avta nu. På torsdagen tappade Barcelona poäng på nytt då man spelade 0–0 mot lilla Cadiz.

– Jag är naturligtvis inte nöjd eftersom vi hade fyra-fem klara chanser men gjorde inga mål. Jag har många gånger sagt att vi vill vinna varje match men man måste också vara realistisk, vi saknade sju startspelare i dag, säger Koeman efter matchen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Tio man på plan för Barcelona

Memphis Depay var närmast att skjuta Barcelona till seger då han i slutminuterna fick ett friläge men missade. I andra änden fick Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen också jobba för att hålla nollan.

Cadiz var inte ofarliga i matchen och bland annat Alvaro Negredo och Salvi Sanchez hade varsitt läge att skjuta Barcelona i sank.

Barcelona spelade också stora delar av den andra halvleken med tio man då Frenkie de Jong drog på sig två gula kort och blev utvisad.

Frenkie de Jong blir utvisad.
Bildtext Frenkie de Jong blev utvisad i andra halvlek.
Bild: imago images/Pressinphoto/ All Over Press

Koeman protesterade mot domslut

På stopptid fick även tränaren Koeman syna det röda kortet. Koeman protesterade mot ett domslut där Sergio Busquets blev varnad. En andra boll hade kommit in på planen och Busquets sparkade i väg den mot en Cadiz-spelare.

– Ett problem i Spanien är att man blir utvisad för ingenting. De förklarar inte varför, de bara talar om attityd. Alla såg att det var en andra boll på planen just då, säger Koeman enligt BBC.

Frågan är nu om det här är det sista som vi fick se av Koeman i Barcelona. Laget har ny ligamatch på söndag och nästa vecka fortsätter Champions League med bortamatch mot Benfica.

– Jag kommer att lägga all min energi på laget och spelarna. Jag ser en fantastisk attityd och det är det viktigaste för mig. Jag kan inte stoppa det som pressen skriver men vi måste fortsätta, det är mitt jobb, säger Koeman.

Diskussion om artikeln