Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nya trafikarrangemang i Läpp i Karis fram till sommaren

Från 2021
Service stationerna i Karis vid riksväg 25
Bildtext Hela det här området i Läpp i Karis kommer att se annorlunda ut om ett år. Då ska där finnas en planskild korsning och en cirkulationsplats. Arkivbild från sommaren 2020.
Bild: YLE / Linus Westerlund

Jobbet med att bygga en planskild korsning vid riksväg 25 i Läpp i Karis leder till nya trafikarrangemang. Från och med den första oktober fram till juni 2022 kommer trafiken att ledas via en tillfällig väg.

Det här är nödvändigt för att kunna bygga en ny bro i samband med den planskilda korsningen och en ny cirkulationsplats vid väg 111 nära avtaget till servicestationerna i Läpp.

Hastighetsbegränsningen är 40 kilometer i timmen på hela byggområdet.

Det är Trafikledsverket och Raseborgs stad som låter bygga en planskild korsning i anslutningen mellan riksväg 25, landsväg 111, Läppåkersgatan och Doppinggränd. Belysningen i området kommer också att förnyas. Belysningen byggs också ut cirka en kilometer västerut längs riksväg 25.

Arbeten ska enligt planerna vara klara i augusti 2022.

Parkera söder om riksvägen om du ska till fågeltornet

Gångtunneln under riksväg 25 i Bäljars kommer att vara stängd och den kommer att rivas i ett senare skede. De som besöker naturstigen och fågeltornet vid Läppträsket brukar parkera vid bensinstationerna och promenera till Läppträsket via tunneln. Det kommer inte längre att vara möjligt.

De kan i stället parkera söder om riksväg 25 cirka 300 meter väster om korsningen i Läpp. Det går en stig till fågeltornet från parkeringen.

Diskussion om artikeln