Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Ruusuvuori förlorare i ”brutal match” – slogs ut efter nästan tre timmars holmgång

Emil Ruusuvuori slår bollen.

Kvartsfinal men inte längre. Det blev resultatet för Emil Ruusuvuori i ATP 250-turneringen i Kazakstan. Ruusuvuori gjorde en bra match mot Ilja Ivasjka men fick till slut ge sig.

Emil Ruusuvuori tog en meriterande seger på torsdagen då han slog Aslan Karatsev med 2–0 i set och gick vidare till kvartsfinal i turneringen i Nur-Sultan.

I kvartsfinalen väntade Ilja Ivasjka – en spelare som Ruusuvuori förlorat mot två gångare tidigare i år. Ruusuvuori var ute efter att bryta den sviten men efter nästan tre timmars spel stod han på nytt på den förlorande sidan.

Ruusuvuori och Ivasjka bjöd på en riktigt jämn duell med många långa bollar. I första set hamnade finländaren i underläge med 2–4 men bröt tillbaka till 4–4, och vann sedan setet med 6–4.

Ivasjka var något vassare i andra set och hans servegenombrott fram till 4–3 blev avgörande. Belarusiern höll sin serve och vann setet med 6–4. Ilja Ivasjka vann sedan sista set med 6–1 men det var mycket jämnare än vad siffrorna visar.

– Det var en brutal match, nästan tre timmar och en stor kamp mentalt. Jag är verkligen nöjd över den här segern. Det var många tuffa game i början av tredje set och fram till 3–1 kunde det ha gått hur som helst, säger Ivasjka efter segern.

Även för Harri Heliövaara är turneringen över. Heliövaara och Lloyd Glasspool förlorade kvartsfinalen i dubbel mot Santiago Gonzalez och Andres Molteni efter super-tiebreak (7–5, 4–6, 8–10).