Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blixtrande Arsenal spelade ut Tottenham – avgjorde slaget om norra London i första halvlek: ”Bästa dagen i mitt liv”

Emile Smith Rowe och Bukayo Saka jublar.
Bildtext Emile Smith Rowe gjorde Arsenals första mål i derbyt.

Det var en urladdning som heter duga av Arsenal i derbyt mot Tottenham. Tre mål på drygt 20 minuter i första halvlek säkrade segern mot rivalen i norra London. Vi spelar verkligen bra just nu, säger Pierre-Emerick Aubameyang.

Efter en svår start på säsongen börjar Arsenal hitta rätt. Segrarna mot Norwich och Burnley i de två senaste omgångarna verkar ha gett laget en ordentlig självförtroendeboost för i derbyt mot Tottenham slog det gnistor runt Arsenal.

Arsenal spelade ut Tottenham efter noter i den första halvleken. Emile Smith Rowe gjorde 1–0 efter tolv minuter, Pierre-Emerick Aubameyang ökade på till 2–0 i den 27:e minuten och Bukayo Saka satte 3–0 i 34:e.

Tre mål på 22 minuter gjorde att Tottenham var ett slaget lag. Heung-Min Son reducerade i slutet av matchen men Arsenal vann med 3–1.

– Det här är troligen den bästa dagen i mitt liv. Jag hade min familj på läktaren, det är en speciell känsla. Jag är väldigt glad, säger Emile Smith Rowe efter segern enligt BBC.

"Ett otroligt stöd av fansen"

Nästan 60 000 åskådare såg matchen på plats, och en del Tottenhamsupportar sågs lämna arenan redan efter 3–0.

– Vi spelar verkligen bra just nu. Vi får också ett otroligt stöd av fansen och de pushar oss. Våra unga spelare utvecklas hela tiden, de lyssnar och vill lära sig, säger Pierre-Emerick Aubameyang.

Tack vare segern gick Arsenal nu förbi Tottenham i tabellen. Arsenal är tia och ”Spurs” elva. De båda Londonklubbarna har diametralt motsatta formkurvor och Tottenham har förlorat tre raka matcher.

– Vi tappade kontrollen i första halvlek och blev överkörda. Det är frustrerande men nu gäller det att stå enade. Släpper man in tre mål i tre raka matcher kan man inte gömma problemen, säger Tottenhams lagkapten Hugo Lloris.

Resultat, Premier League:

Southampton – Wolverhampton 0–1 (0–0)
61´ 0–1 Raul Jimenez

Arsenal – Tottenham 3–1 (3–0)
12´ 1–0 Emile Smith Rowe
27´ 2–0 Pierre-Emerick Aubameyang
34´ 3–0 Bukayo Saka
79´ 3–1 Heung-Min Son