Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Europeiska tårar i Ryder Cup – USA vann rekordstort: "Det här är alla tiders lag"

Från 2021
USA:s Ryder Cup-lag firar seger.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Den amerikanska hemmapubliken hade inte kunnat hoppas på mer. Ett rekordungt USA tog en rekordklar seger över Europa i golfens Ryder Cup. "Vi gillar inte att förlora", konstaterade USA:s obesegrade veteran Dustin Johnson.

Amerikanerna var bättre under varje dag och inför den avslutande söndagen vittnade resultattavlorna om en klar 11–5-ledning för värdlaget, då 14,5 poäng krävs för seger.

Europas Rory McIlroy slog Xander Schauffele i söndagens första singelmatch, men därefter marscherade USA till en brakseger. Slutresultatet 19–9 är det klaraste sedan nuvarande poängmängd infördes år 1979.

Just McIlroy har haft tuffa dagar på Whistling Straits i Wisconsin, då han förlorat sina tre matcher före gårdagen. Efter att han spelat klart blev det en tårfylld intervju för nordirländaren.

– Jag älskar att vara en del av det här laget, jag älskar mina lagkamrater så mycket och jag borde ha bidragit med mer för laget, sa världsfyran känslosamt i Sky Sports sändning.

"Alla tiders lag"

I Paris för tre år sedan vann Europa klart då man nådde 17,5 poäng. Den här gången nådde USA alltså hela 19 pinnar – dessutom ställde man upp med sitt yngsta lag genom tiderna.

– Det här är alla tiders lag. De här killarna är otroliga, hyllade USA:s kapten Steve Stricker.

– Vi gillar inte att förlora. Vi hade med oss många debutanter, men de kändes inte som att de var såna ... och de spelade inte som att de var debutanter. De accepterade utmaningen och ville det här, menade amerikanernas äldsta spelare Dustin Johnson, 37, som vann alla sina fem matcher.

Europa har tagit hem nio av de tolv senaste upplagorna. Totalt leder USA med 27–11 i segrar.

Källor: AP, AFP

Diskussion om artikeln