Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Superb start på försäsongen för Aleksander Barkov – låg bakom Floridas alla mål, kedjekamraten tackade: "Jag är van med det här"

Från 2021
Uppdaterad 27.09.2021 09:44.
Aleksander Barkov.
Bildtext Aleksander Barkov visade vägen direkt.
Bild: Joel Auerbach/Icon Sportswire

Försäsongsmatcherna har dragit i gång i NHL. Och Aleksander Barkov är på hugget från start. Det blev nämligen framspelningar till lagets alla mål för Floridakaptenen i höstens första match.

NHL-grundserien inleds den 12 oktober och nu har klubbarna börjat komma igång med träningsmatcherna. Florida och Nashville påbörjade matchspelet med ett dubbelmöte på söndagen.

I den första av två matcher mellan lagen ställdes 22-åringarna Aleksi Heponiemi och Eeli Tolvanen mot varandra. Heponiemi hittade rätt med ett skott i det främre hörnet då hans Panthers förlängningsvann med 5–4.

I den andra matchen var det bland annat Aleksander Barkovs tur att klä på sig matchtröjan för första gången efter sommaren.

Floridakaptenen spelade i förstakedjan mellan Carter Verhaege och Sam Reinhart, ny från Buffalo. Barkov samlade åt sig passningspoäng till Floridas alla mål i 3–1-segern – bland annat en läcker genomskärare till Verhaeges 2–0-mål.

– Jag är van med det här (Barkovs passningar). Och han kommer att vänja sig, sa Verhaege på presstillfället, riktat till Reinhart.

– Barkov är en otrolig spelare.

Robin Salo lovordas

Robin Salo spelade i sin tur i New York Islanders andra backpar med Scott Mayfield då laget slog lokalrivalen Rangers med 4–0.

Vasa Sport-produkten var på isen i 19 minuter och 10 sekunder, näst mest av lagets försvarare. På sociala medier fick 22-åringen ta emot en hel del hyllningar.

Leo Komarov spelade i drygt 17 minuter. Han tog plats i Islanders tredjekedja, där också unga Aatu Räty lirade.

Erik Haula gjorde ett mål för sin nya klubb Boston, som straffslog Washington. Nya klubben Seattle Kraken presenterade sig för sin hemmapublik för första gången med att slå Vancouver med 5–3. Expansionslagets enda finländare Joonas Donskoi passade till ett mål i den historiska segern.

Joonas Donskoi firar mål med Morgan Geekie.
Bildtext Morgan Geekie (till vänster) gjorde två mål, medan Joonas Donskoi passade till ett.
Bild: AFP / Lehtikuva

NHL, träningsmatcher

Florida–Nashville 5–4 efter förlängning
FLA: Heponiemi 1+0

Washington–Boston 2–3 efter straffar
BOS: Haula 1+0

Florida–Nashville 3–1
FLA: Barkov 0+3

NY Rangers–NY Islanders 0–4

Winnipeg–Ottawa 2–3 efter förlängning
OTT: Thomson 0+1

Anaheim–San Jose 6–3

Seattle–Vancouver 5–3

Calgary–Edmonton 0–4

Vegas–San Jose 2–4

Diskussion om artikeln