Hoppa till huvudinnehåll

Sport

AL: Matchen mellan Ilves och TPS hockeydamer spårade ur – spelavbrott i sista minuten resulterade i tillkallad ambulans och 75 utvisningsminuter

Uppdaterad 27.09.2021 12:13.
Ilves hockeydamer möter Kiekko-Espoo.
Bildtext Arkivbild från Ilves hemmamatch.

Söndagens match mellan Ilves och TPS i damernas hockeyliga fick ett sällsynt våldsamt slut. En tackling av en hemmaspelare retade upp känslorna så pass mycket att ambulans behövdes och hela 75 utvisningsminuter delades ut under samma spelavbrott.

Ilves hade redan i princip säkrat andra segern över TPS på lika många dagar med ett 3–0-mål i den sista minuten. Men före slutsummern skulle det hinna hända saker som minskade på segerns sötma.

Spelet blåstes av med nio sekunder kvar då Ilves Emilia Varpula fick två minuter för en regelvidrig tackling. Aamulehti skriver att hon efter avblåsningen blev attackerad av en hämndlysten TPS-spelare, som ilsknat till efter tacklingen.

Ett rejält tumult utbröt i rinken och domarna tvingades dela ut sammanlagt 75 utvisningsminuter. En spelare från vartdera laget fick matchstraff för slagsmål, och ytterligare en TPS-spelare för roughing.

Varpula fördes med ambulans till sjukhus. Ilvestränaren Linda Lampinen berättar för Aamulehti att hennes spelare fick en hjärnskakning.

– Tiden får utvisa om det blev något annat också. Det var en skrämmande situation, det såg illa ut. Jag tycker att det var otäckt och dumt, det där hör inte till hockey, säger coachen.

– Segrar betyder inte mycket då man snackar om hälsa. Hoppas att man får bort det här från sporten.

Ilves ligger på sjätte plats i damligan, medan TPS är sjua. Kiekko-Espoo toppar tabellen före HIFK.