Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Messi nära spel i jättematchen – trots stjärnbygge vill PSG:s tränare inte jämföra sig med Man City: "Är under uppbyggnad – de är före oss"

Från 2021
Lionel Messi i PSG-tröjan.
Bildtext Lionel Messi har inte gnistrat under första tiden i PSG.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ingen vill missa en av höstens största matcher – och det gäller även Lionel Messi. Hans förre tränare Pep Guardiola befarar en lurig kväll i Paris. "Jag vet inte hur vi ska stoppa dem", säger Man Citys tränare.

Presskonferens i Paris, jättematch mot Manchester City på gång. Vad skulle journalisterna fråga om, månntro?

– Jag tror att han spelar, men vi spikar uppställningen i morgon, sa PSG-tränaren Mauricio Pochettino.

”Han” är Lionel Messi och han förväntas åtminstone kunna hoppa in för sitt PSG efter ha missat två ligamatcher på grund av känningar i ett knä.

Messi tränade under måndagen inför den andra Champions League-omgången och såg inte ut att ha några problem, rapporterar bland annat Reuters.

Vill ge Messi tid

Den argentinske superstjärnan har inte fått någon flygande start på sitt nya fotbollsliv i den franska huvudstaden. Han väntar fortfarande på första målet i PSG-tröjan, men Pochettino vill tona ner förväntningarna några hack.

– Han var i tjugo år i Barcelona. Det var hans hem och det är normalt att det här är något nytt.

Svaret från Messis tidigare tränare Pep Guardiola?

– Jag vet inte hur vi ska stoppa dem. Att hantera den här mängden fotbollstalang blir tufft. De har exceptionella spelare, säger Man Citys tränare om PSG:s fronttrio med Messi, Neymar och Kylian Mbappé.

Pochettino: City är före oss

PSG–Manchester City är en av höstens mest uppskruvade matcher.

Två av Champions League-säsongens största favoriter möts, City slog ut PSG i våras i semifinalen i samma turnering och klubbarna liknar varandra när det gäller ekonomiska muskler och satsning.

– Det är ett rent faktum att vi är under uppbyggnad. City har tränats av, i mitt tycke, världens bästa tränare i Pep Guardiola. Det handlar om tid men också investeringar, säger Pochettino.

PSG fick bara 1–1 i premiären mot Club Brügge och blev hårt kritiserat. Samtidigt körde City över RB Leipzig med 6–3.

– De drömmer också om att vinna Champions League och City är steget före oss i sin process, men det här är fotboll och allt kan hända.

Veckans omgång i Champions League

Tisdag:

19.45: Sjachtar Donetsk–Inter, Ajax–Besiktas.

22.00: Real Madrid–Sheriff Tiraspol, Milan–Atlético Madrid, Borussia Dortmund–Sporting, Paris Saint-Germain–Manchester City, Porto–Liverpool, RB Leipzig–Club Brügge.

Onsdag:

19.45: Atalanta–Young Boys, Zenit–Malmö FF.

22.00: Wolfsburg–Sevilla, Bayern München–Dynamo Kiev, Salzburg–Lille, Juventus–Chelsea, Benfica–Barcelona, Manchester United–Villarreal.

Diskussion om artikeln