Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ytterst jämn tätstrid i Premier League – Brighton sumpade sin chans att göra klubbhistoria

Från 2021
neal maupay
Bildtext Brightons Neal Maupay kvitterade på tilläggstid.
Bild: AFP / Lehtikuva

Brighton lyckades inte ta vara på sin chans att för första gången någonsin ta ledningen i Premier League. Brighton fick nöja sig med 1–1 i bortamatchen mot Crystal Palace.

Crystal Palace hade gjort matchens öppningsmål på straff genom Wilfried Zaha i slutet av den första halvleken. Matchen fick en dramatisk avslutning då Brightons franske anfallsspelare Neral Maupay fastställde slutresultatet 1–1 under den femte tilläggsminuten.

Trots att Brighton inte tog vara på chansen att för första gången i klubbens historia gå upp i tabelledning kändes det oavgjorda resultatet som en liten seger.

– Om man ligger under med 0–1 efter drygt 90 minuters spel så känns det som en seger om man gör mål i den 95e spelminuten, sade Brightons chefstränare Graham Potter.

Brighton har varit en av ligans största överraskningar i höst. Laget har nu fyra segrar, en oavgjord och en förlust på sina sex första matcher. Brighton och fyra andra klubbar ligger nu endast en poäng bakom tabellettan Liverpool i den ytterst jämna tabelltoppen i Premier League.

Diskussion om artikeln