Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic uttagen i landslaget när VM-kvalet fortsätter – stora frågetecken finns dock kvar: ”Tveksamt om han är en startspelare”

Från 2021
Zlatan Ibrahimovic i Sveriges VM-kvalmatch mot Georgien i mars.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic.
Bild: Therese Back / Stella Pictures / All Over Press

Skador stoppade Zlatan Ibrahimovic från sommarens EM och VM-kvalmatcherna i september, men i oktobersamlingen ska han vara med. Anfallaren ingår i den trupp som ska kvala mot Kosovo och Grekland.

Zlatan Ibrahimovic har bara spelat 30 minuter för Milan i Serie A den här säsongen, men höstens skador ska inte stoppa honom från landslagsspel i oktober. Sveriges förbundskapten Janne Andersson har därför tagit ut Ibrahimovic till den kommande kvaltruppen.

– Han närmar sig att det ska bli helt bra. Det är trots allt elva dagar till Kosovo och 14 dagar till Greklandsmatchen, och min förhoppning är att han ska vara med på samlingen.

– Han är en spelare av den kalibern och har de extraordinära egenskaperna som gör att jag väljer att ta ut honom, säger Andersson på dagens presskonferens enligt SVT.

Sverige ligger tvåa i sin VM-kvalgrupp och har fyra poäng upp till ettan Spanien. Sverige slog just Spanien på hemmaplan i september men förlorade sedan mot Grekland på bortaplan.

Ibrahimovic missade alltså de matcherna och trots att han nu är uttagen i truppen är det stora frågetecken kring stjärnan.

– Realistiskt sett är det tveksamt om han är en startspelare just nu. Steg ett är att han är spelbar. Vi ska stämma av närmare om några dagar. Men är han frisk så vill han vara med, det så hän säger själv, säger Andersson.

Finlands förbundskapten Markku Kanerva presterar sin trupp till VM-kvalmatcherna mot Ukraina och Kazakstan i morgon.

Diskussion om artikeln