Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Många träningstimmar i gymmet ska ta Kaapo Kakko till nästa nivå – nye tränaren ger speltid i toppkedja: ”Den här säsongen är viktig för mig”

Från 2021
Kaapo Kakko med pucken.
Bildtext Kaapo Kakko.
Bild: Gregory Fisher/Icon Sportswire

Styrketräning har varit Kaapo Kakkos första prioritet under sommaren. Finländaren har insett att han behöver lite mer muskler för att kunna hävda sig i NHL. Samtidigt har han också stort förtroende från nye tränaren Gerard Gallant.

Försäsongen är i full gång i Nordamerika och när Kaapo Kakko anlände till New York Rangers träningsläger var det en lite tyngre spelare som klev ut på isen.

Under sommaren i Finland har gymmet varit hans hem. Många träningstimmar har lett till att Kakko lagt på sig ytterligare tre kilo muskler.

– Killarna är större och starkare här. Jag måste vara på samma nivå som dem, säger Kakko efter ett träningspass till USA Today.

I oktober inleder Kakko sin tredje säsong i NHL. De två första säsongerna i världens bästa liga har inte gått som drafttvåan från 2019 hade tänkt sig.

– Den här säsongen är viktig för mig. Den första var inte bra och den andra var väldigt annorlunda men jag anser att jag spelade bättre. Det blev inte så många poäng men nu känner jag att jag har en bra chans, säger han.

Spelar med Panarin och Strome

I början av träningslägret har Kakko fått spela tillsammans med Artemi Panarin och Ryan Strome.

– Jag spelar med väldigt bra spelare och känner mig bra, säger Kakko.

Kakko har fått istid med Panarin och Strome under tidigare säsonger, men den kedjan höll inte speciellt länge under David Quinns ledning.

Kaapo Kakko kurvar med pucken.
Bildtext Kakko lär få speltid med Panarin den här säsongen.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Nu har Rangers Gerard Gallant som tränare och han verkar se en öppning för Kakko i en toppkedja. Och den nye tränaren hoppas att han nu har en spelare med en lite bredare repertoar.
– Man vill ha kompletta spelare och jag tror att han är kapabel att bli det. Man vill se lite av allt – jobba i hörnen och gå mot mål. Han är väldigt talangfull och skicklig för att vara en så ung spelare, säger Gallant.

Gallant vill också se att Kakko går mer rakt på mål för att själv få utdelning eller skapa chanser för sina lagkamrater.

– När målskyttar nätar är det just där som de gör många mål, säger Gallant som ser en ljus framtid för den 20-årige Kakko.

– Han blir bara bättre och bättre. Han kommer att bli en enastående spelare.

Diskussion om artikeln