Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Erik Haula tar för sig i nya klubben – Bostons tränare belåten: ”Han är på rätt plats”

Från 2021
Erik Haula i Bostons tröja.
Bildtext Erik Haula spelade fram till två mål mot Philadelphia.
Bild: AFP / Lehtikuva

Det ser ljust ut för Erik Haula inför den kommande NHL-säsongen. Samarbetet med Jake DeBrusk och Nick Foligno har klaffat och Haula är nöjd med klubbvalet. Det är ett lag som jag vill vara en del av och som kan vinna varje år, säger Haula efter nattens träningsmatch mot Philadelphia.

Efter spel i Minnesota, Vegas, Carolina, Florida och Nashville är det nu Boston som gäller för Erik Haula. Finländaren tecknade i somras ett tvåårigt kontrakt med Boston och håller nu på att slå sig in i laget.

I sin första träningsmatch mot Washington blev Haula målskytt och det följde han upp med två passningspoäng i nattens 4–2-seger över Philadelphia.

– Vi har en fantastisk grupp med mycket talang och ledarskap. Det är ett lag som jag vill vara en del av och som kan vinna varje år. Det var ett lätt beslut att komma hit, säger Haula på presskonferensen efter matchen.

Kedjan hålls intakt framöver

Mot Philadelphia spelade Haula som center i tredjekedjan tillsammans med Jake DeBrusk och Nick Foligno.

I mitten av första perioden spelade Haula och Foligno fram till Craig Smiths 2–1-mål i powerplay, och i slutet av den andra akten var det Haula som assisterade Foligno till 4–1.

– Jag och Nick snackar mycket med varandra på bänken. Vi har väldigt roligt tillsammans och jag, Jake och Nick ser det här som en fin möjlighet. Det är skönt då pucken studsar rätt och det kan vi bygga vidare på, säger Haula.

Erik Haula i en närkamp mot Philadelphia.
Bild: AFP / Lehtikuva

Bostons tränare Bruce Cassidy är också nöjd med det Haula har tillfört hittills under träningslägret.

– Han har spelat väldigt bra, han är runt pucken ofta och kan skjuta och passa. Han vet var på isen han ska vara för att bidra och han är på rätt plats för att få passningar. Han är också en stark tekare.

– Erik och Jake har spelat bra tillsammans och vi ska försöka hålla ihop den kedjan, säger Cassidy.

Kan Ranta ta en plats i Colorado?

Sampo Ranta fick debutera för Colorado Avalanche i slutspelet av förra säsongen, och i nattens träningsmatch mot Minnesota Wild lär han ha stärkt sina aktier inför grundseriestarten. Ranta glänste och stod för 1+1 när Colorado vann med 6–4.

Ranta kvitterade till 3–3 i slutet av den andra perioden när Colorado spelade i numerärt underläge. I sista perioden spelade han fram till Oskar Olaussons 4–4-kvittering.

– Han gjorde det riktigt bra. Han var snabb, fysisk och inte rädd för att hålla i pucken. Han var också solid i defensiven, säger Colorados tränare Jared Bednar.

Justus Annunen spelade den andra halvan av matchen för Colorado och räddade 19 av 20 skott. Darcy Kuemper som inledde mellan stolparna för Colorado släppte in tre puckar på 31 minuter.

Resultat, träningsmatcher:

Nashville – Tampa Bay 6–2

Philadelphia – Boston 2–4
PHI: Rasmus Ristolainen 0+0, +/-0, 22:28
BOS: Erik Haula 0+2, +1, 15:43

Buffalo – Detroit 2–6
BUF: Arttu Ruotsalainen 1+0, -3, 15:13
BUF: Ukko-Pekka Luukkonen 26/31 räddningar

Minnesota – Colorado 4–6
COL: Sampo Ranta 1+1, +2, 18:56
COL: Justus Annunen 19/20 räddningar

San Jose – Anaheim 3–1
SJS: Santeri Hatakka 0+0, +1. 20:02

Vegas – Los Angeles 1–3
LAK: Rasmus Kupari 0+0, +/-0, istid saknas
LAK: Olli Määttä 0+0, +1, istid saknas

Diskussion om artikeln