Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Valet av Bottas stallkamrat dröjer – Alfa Romeo vill ge Giovinazzi chansen att visa vad han går för: ”Bollen ligger hos oss”

Från 2021
Antonio Giovinazzi före Valtteri Bottas på banan.
Bildtext Får Giovinazzi köra en fjärde säsong i Alfa Romeo?
Bild: /All Over Press

Ska Alfa Romeo peta Antonio Giovinazzi eller får italienaren köra en fjärde säsong för stallet? Den frågan ska stallet nu ta ställning till. Enligt Fred Vasseur finns det fortfarande goda möjligheter för Giovinazzi att behålla platsen.

19 av 20 förarplatser är klara för nästan säsong i formel 1. Den enda luckan finns hos Alfa Romeo. Vem kommer att bli Valtteri Bottas stallkamrat?

För några veckor sedan rapporterades det om att kinesen Guanyu Zhou är huvudspåret för Alfa Romeo men även Theo Pourcharie och Antonio Giovinazzi ska vara starka kandidater.

Nu menar stallchefen Fred Vasseur att man kan vänta med ett beslut eftersom man vill se hur Giovinazzi presterar under de sista loppen den här säsongen.

– Vi har kontakt med några förare och bollen ligger hos oss. Antonio får också chansen att visa att han kan göra bättre resultat. Det är en stor möjlighet för Antonio eftersom det är han som sitter i bilen.

– Det är mer frustrerande om man själv inte är den som kör bilen och måste vänta och se om andra gör bra eller dåliga resultat. Han har en chans och han måste ta den, säger Vasseur enligt Racer.

Fred Vasseur och Antonio Giovinazzi talar med varandra.
Bild: imago images/HochZwei/ All Over Press

Stallchefen vill se en helg då allt klaffar

Giovinazzi har gjort en del starka kval den här säsongen men sedan tappat i tävlingarna.

– När vi talar om prestanda måste vi skilja på kval och tävling. Förra säsongen gjorde han starka tävlingar och var den som presterade bäst första varv.

– Den här säsongen har han haft det lite besvärligt då han var tvungen att förbättra i kval efter Q1. I de senaste kvalen har han levererat under olika stinter och det glädjer mig, säger Vasseur.

Alfa Romeo har inte rosat marknaden den här säsongen och VM-tabellen är ingen munter läsning för Giovinazzi. Han bästa resultat i år är tiondeplatsen i Monaco.

– Målsättningen är att ta poäng men de senaste tävlingarna har varit motiga. Jag vet ändå att han kan leverera och nu väntar jag på en helg då allt klaffar – kval och tävling från första till sista varv, säger Vasseur.

Diskussion om artikeln