Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nykarlebyföretaget Prevex utvidgar och anställer fler

Från 2021
Uppdaterad 01.10.2021 13:56.
En wc-stol i ett kaklat badrum. Bredvid en pall med vikta handdukar och överst en gul badanka.
Bildtext Prevex tillverkar vattenlås för kök och badrum.
Bild: Petteri Bülow / Yle

Vattenlåstillverkaren Prevex ska etablera sig i Jakobstad. I och med etableringen behöver man ett tjugotal nya medarbetare.

Nykarlebyföretaget Prevex nuvarande produktionsutrymmen räcker inte till längre och därför håller man som bäst på att etablera sig i grannstaden Jakobstad i de gamla Rettigfastigheterna.

Enligt vd:n Marko Nylund kommer produktionen i Nykarleby att fokusera på formsprutningen och kan utvecklas till ett kompetenscenter kring den delen av produktionen.

Delar av den automatiserade monteringsprocessen kommer i sin tur att koncentreras till Jakobstad och utvecklas där.

– Vi har behov av att förkorta ledtiderna till marknaden och ytterligare förbättra leveranssäkerheten. Detta blir lättare med lämpliga utrymmen.

Prevex har också en produktionsenhet i Polen. Där ligger fokus främst på manuell montering. I stället väljer företaget att satsa på den digitala utvecklingen i närregionen och Jakobstad ligger lämpligt nära till.

Enligt Nylund finns det också kapacitet för ytterligare tillväxt och även om man nu satsar på digitalisering och automation så har man ett behov att öka personalstyrkan.

– Vi kommer att behöva anställa mera personal i Jakobstad, tack vare den här utvecklingen. Behovet av ett 20-tal nya medarbetare, både produktionspersonal och specialister, finns redan nu, säger Nylund.

Diskussion om artikeln