Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Åskådarna får inte vara så där nära banan" – farliga scener direkt i Jyväskyläs VM-rally, se sekvenserna som experterna fördömer

Från 2021
Uppdaterad 01.10.2021 18:36.
Programmet är inte längre tillgängligt
Åskådare farligt nära banan i Jyväskyläs VM-rally - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

VM-rallyt i Jyväskylä är äntligen tillbaka, vilket har fått en del ivriga åskådare att ta sig lite väl nära vägen. Yles experter uppmanade publiken att hålla sig på tryggt avstånd.

Det var under en kurva i den andra specialsträckan som kameran fångade upp en alldeles för närgången åskådare vid innerkurvan. I Yles studio skakade experterna Mikko Hirvonen och Henri Haapamäki på sina huvuden.

– Vi får hoppas att det inte blir så många dylika lägen i rallyt. Ibland kan det där överraska föraren. Publiken borde inte vara så där nära, man borde hålla sig till de områden som märkts ut, betonade Hirvonen.

Åskådaren stod med en telefon i handen och verkade försöka få bilder av tävlarna.

– Det går att zooma med kameran. Man kan hålla sig längre bort. Det är farligt att vara så där nära, publiken ska inte vara där, menade Haapamäki.

Se sekvensen genom att klicka på artikelns huvudbild!

Redan under öppningsetappen höll det på att bli farligt. Publik som tillåtits överskrida banan hann precis springa undan innan Mads Østberg gasade på raksträckan.

– En liten arrangörsmiss, konstaterade Hirvonen.

Programmet är inte längre tillgängligt
Publiken hann undan innan Østberg kom körande - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)