Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Munskydd rekommenderas än så länge i Borgå – nya direktiv sannolikt nästa vecka

Från 2021
Uppdaterad 01.10.2021 18:45.
En person med munskydd står på busshållplatsen.
Bildtext Nya rekommendationer om bland annat munskydd är att vänta nästa vecka. Arkivbild.
Bild: Tiina Jutila / Yle

Rekommendationerna om munskydd och coronarestriktionerna förblir tills vidare oförändrade i Borgå. Läget omprövas under nästa vecka.

Rekommendationerna om munskydd och coronarestriktionerna förblir tills vidare oförändrade i Borgå men läget omprövas under nästa vecka.

Det fastställde Borgås ledningsgrupp vid sitt möte den 1 oktober.

"Vi återkommer till saken senast i slutet av nästa vecka. Före det diskuterar vi ännu med städerna i huvudstadsregionen, övriga kommuner i Nyland och Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, och väntar också på nya direktiv från undervisnings- och kulturministeriet", uppger stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula på stadens webbplats.

I Sibbo har rekommendationerna uppdaterats

I Sibbo har rekommendationen om att använda munskydd på kommunens serviceställen och i offentliga lokaler uppdaterats enligt THL:s nya rekommendation.

Munskydd får användas efter eget omdöme när man till exempel besöker biblioteket eller SibboInfo.

Munskydd rekommenderas speciellt om det finns flera andra i lokalen och avstånden mellan människorna är små. Munskydd rekommenderas speciellt för personer som inte har fullständigt vaccinationsskydd.

Rekommendationen gäller alla som fyllt 12 år, men gäller inte undervisningsväsendet, småbarnspedagogiken eller arbetsgemenskaper för vilka det finns särskilda rekommendationer.

I skolorna rekommenderas munskydd rekommenderas för alla studerande och elever i läroanstalter på andra stadiet och i högstadiet (årskurserna 7–9).

Kommunens anställda ska få nya anvisningar om såväl munskydd som övergången från distansarbete till en hybridarbetsmodell.