Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelonas svacka allt djupare – snaran kring Ronald Koeman dras åt efter förlusten mot Atlético

Från 2021
Gerard Pique är besviken efter Barcelonas förlust mot Atletico Madrid.
Bildtext Barcelonas lagkapten Gerard Pique hade lätt att hålla sig från skratt efter nederlaget mot Atlético.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Det är fortsatt kris i en av världens största fotbollsklubbar. Barcelona har inlett Champions League med två tunga 0–3-förluster och i La Liga föll man 0–2 borta mot regerande mästaren Atlético Madrid på lördagskvällen.

Förlusten mot Atlético var visserligen den första i den spanska ligan i höst, men eftersom Barcelona också kryssat tre gånger på sju omgångar ligger man nere på nionde plats i tabellen. Avståndet upp till serieledande Real Madrid är redan fem poäng.

Den förre Barcelona-stjärnan Luis Suárez var Atléticos matchvinnare. Han spelade fram till Thomas Lemars 1–0-mål och fastställde slutresultatet 2–0 i slutet av första halvleken.

Atlético är tvåa i tabellen på samma poäng som lokalrivalen Real Madrid. Tabellettan Real har emellertid spelat en match färre. Ifall Real besegrar Espanyol i dag har man igen tre poäng till godo på Atlético och än viktigare: Ett åtta poängs försprång till Barcelona.

Klubbledningen ger sitt stöd till Koeman

Barcelonas huvudtränare Ronald Koeman ryktas sitta löst. De spekulationerna tog än mer fart efter den uddlösa insatsen mot Atlético.

Detta trots att Barcelonas ordförande Joan Laporta uttryckte sitt stöd för holländaren strax före avspark.

– Oavsett resultat, så kommer Koeman att fortsätta som Barcelonas tränare. Han har ett gällande kontrakt och vi hoppas att han lotsar laget till en segersvit och att laget spelar som vi önskar, sade Laporta till nyhetsbyrån Reuters.

Dylika uttalanden är emellertid inte mycket värda ifall den impopuläre Koeman inte lyckas vända på Barcelonas trend. Klubbens akuta kassakris är en starkt bidragande orsak till att han fått sitta kvar på sin post. Klubbledningen har tillsvidare ansett att man inte har råd att ge holländaren silkessnöret.

Diskussion om artikeln