Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Sannfinländarna lämnar in interpellation om invandring och ekonomi

Riikka Purra står vid ett talarpodium i riksdagen.
Bildtext "Sannfinländarna motsätter sig regeringens planer på att underlätta familjeåterförening", skriver partiordförande Riikka Purra i interpellationen.

Partiet kritiserar regeringens förslag om att underlätta familjeåterförening och planerna på att höja flyktingkvoten. 

De här åtgärderna försämrar enligt Sannfinländarna säkerhetsläget i vårt land, och utsätter Finlands ekonomi för betydande tilläggskostnader, skriver partiets ordförande Riikka Purra i ett pressmeddelande.

Finlands pressade ekonomi med ökad skuldsättning och underskott i budgeten kräver en noggrann ekonomisk politik där utgifterna prioriteras i viktighetsordning, anser Sannfinländarna och lämnar därför in en interpellation. 

Purra: Vi ska hjälpa våra egna skattebetalare

Sannfinländarna anser dessutom att invandring inte är rätt sätt att hjälpa, utan ineffektivt och dyrt. Partiet anser att resurserna behövs bättre för att hjälpa finländska medborgare.

Sannfinländarna godkänner inte att regeringen planerar underlätta familjeåterförening. Partiet vill inte heller att Finland tar emot afghaner som kvotflyktingar eftersom det här skulle bli för dyrt.

"Finlands regering har förbundit sig till att öka andelen pengar som skickas utomlands och som används för att förbättra världen, för invandring, klimatpolitik och EU-paket. Samtidigt är den offentliga ekonomin i kris och statsskulden ökar", skriver Purra.

Hon anser att en ökning av invandringen är oansvarigt och orättvist mot de finländska skattebetalarna.

Riikka Purra har tidigare sagt att hon vill se noll afghanska flyktingar i Finland.