Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stora kallduschen för toppat PSG i ligan – sköt inte ett enda skott på mål mot Rennes: "Lite frustrerande"

Från 2021
Lionel Messi tar sig för huvudet.
Bildtext Leo Messi hade ett skott i ribban mot Rennes.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

För andra gången i höst ställde Paris Saint-Germain upp med både Leo Messi, Neymar och Kylian Mbappe från start i ligaspelet. Det resulterade i noll mål framåt mot Rennes – och två insläppta.

Efter en av alla tiders värvningsuppvisningar på sommaren har PSG gjort en stark höst. Nu är också ledstjärnan Leo Messi tillbaka efter skada och tidigare i veckan var man bättre än Manchester City med 2–0 i Champions League.

Samma siffror blev det i dagens bortamatch mot Rennes – till hemmalagets favör. Detta trots att PSG ställde upp med en offensiv kvartett bestående av Messi, Neymar, Mbappe och Angel Di Maria.

Rennes drog i från under minuterna före och efter paus. I första halvekens sista minut volleykickade Gaetan Laborde in 1–0 och i första minuten efter halvtidsvilan dubblade Flavien Tait ledningen efter ett mönsteranfall.

– Det är jag som är primärt ansvarig för det här. Det som vi gjorde i 25 minuter av matchen var bra, men vi måste kunna förlänga det till 90 minuter. Tidpunkterna för deras mål hade en betydande psykologisk effekt, kommenterar PSG-tränaren Mauricio Pochettino enligt L'Équipe.

Frustrerande

PSG vassaste försök var Messis ribbträff från en frispark i första halvleken och Mbappes fullträff i andra halvleken som visade sig vara offside efter VAR-granskning.

Faktum var ändå att Rennes försvarsmur var knepig för stjärngardet. PSG noterades till slut inte för ett enda skott mot mål – och lagets 15 matcher långa svit utan förlust i ligan nådde sitt slut.

Pochettino medgav för tidningen att han var frustrerad.

– Ja, lite grann. Utan att förminska på Rennes prestation så är vi frustrerade och besvikna över att inte fått in bollen och släppt in målen.

Parislaget toppar ligan klart med sex poäng ned till Lens.

Diskussion om artikeln