Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Italienska medier: Litet flygplan kraschade in i en byggnad i utkanterna av Milano – åtta döda

Från 2021
Uppdaterad 03.10.2021 21:24.
Räddningspersonal och brandkåren var snabbt på plats vid kontorslokalen i utkanterna av Milano, där privatplanet kraschade.
Bildtext Räddningspersonal och brandkåren var snabbt på plats vid kontorslokalen i utkanterna av Milano, där privatplanet kraschade.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Alla åtta ombord på ett privatplan omkom, då planet kraschade in i en kontorsbyggnad i utkanterna av Milano på söndag eftermiddag. Det uppger italienska medier.

Exempelvis Corriere della sera rapporterar om olyckan som inträffade under tidig eftermiddag, lokal tid, i San Donato strax utanför Milano.

Enligt tidningen hade planet lyft från den privata flygplatsen Linate och var på väg mot Sardinien. Det kraschade in i en kontorsbyggnad som lyckligtvis var under renovering och tom på människor.

Men det finns inga överlevande bland dem som fanns ombord på planet. Piloten, en besättningsmedlem och alla de sex passagerarna förolyckades.

Enligt medieuppgifter ska piloten ha varit en av Rumäniens rikaste män, fastighetsinvesteraren Dan Petrescu. Hans fru och 30-åriga son finns enligt medierapporter bland offren. Även ett barn fanns ombord på planet.

En del ögonvittnen uppger att de såg att planets motor hade fattat eld innan planet kraschade. Planets svarta låda har hittats och ska analyseras.

Källor: TT, Corriere della Serra, La repubblica

Artikeln uppdaterades med mer info om passagerarna klockan 18.32 och klockan 21.18.