Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kasperi Kapanen är redo för NHL-säsongen – utsågs till matchens bästa spelare efter dubbelsalva

Från 2021
Kasperi Kapanen tar emot lagkamraternas gratulationer.
Bildtext Kasperi Kapanen kan vara på väg mot ett stort genombrott.
Bild: Icon Sportswire / AOP

Pittsburgh besegrade Detroit med 5–1 i en träningsmatch inför NHL-säsongen. Matchens bästa spelare var tvåmålsskytten Kasperi Kapanen. Kapanen har fått beröm för sina takter under träningssäsongen och insatsen i natt stärkte intrycket.

Den 25-årige finländaren förde Penguins upp i en 2–1-ledning i numerärt överläge och fastställde slutresultatet 5–1 i tredje perioden.

– Vi gjorde en stark match. Vi har förstås en del att förbättra, men vi var ett starkt kollektiv i dag, säger Kapanen på presskonferensen efter matchen.

Den förre juniorvärldsmästaren flyttade till Pittsburgh från Toronto inför förra säsongen. Hans debutsäsong i Penguins var hoppingivande – på 40 matcher noterades han för 11+19.

Mot Detroit fick han i Sidney Crosbys och Jevgenij Malkins frånvaro spelade en hel del i powerplay.

 – Sen jag anlänt till klubben har jag fått allt fler chanser att spela på högerkanten i numerärt överläge. Det är lätt att spela med lirare som Jeff Carter, Bryan Rust och Kris Letang. De gjorde de lätt för mig och jag är glad över att mitt skott gick i mål, säger Kapanen om sitt första mål i matchen.

I spel med fem mot fem var Kapanen högerytter i andra kedjan med Jason Zucker och Evan Rodrigues.

Grym sista period av Heiskanen

En annan NHL-finländare som var på hugget i natt var Miro Heiskanen. Dallas-backen stod för hela tre målgivande passningar i 6–3-segern över Arizona.

Arizona ledde matchen med 3–2, men anförda av Heiskanen och lagkaptenen Jamie Benn (2+1) vände Stars matchen till en seger. Heiskanen plockade en assist till Dallas samtliga tre mål i tredje perioden.

Grundserien i NHL inleds den 12 oktober.

NHL, träningsmatcher:

Dallas – Arizona 6–3

DAL: Miro Heiskanen 0+3, +4

Vancouver – Winnipeg 3–2

WPG: Kristian Vesalainen 0+0, -1, 14.27

WPG: Ville Heinola 0+0, +/- 0, 22.30

Pittsburgh – Detroit 5–1

PIT: Kasperi Kapanen 2+0, +1, 12.55

PIT: Juuso Riikola 0+0, +/- 0, 16.14