Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rehabträningen förde veteranen och nykomlingen närmare varandra – nu kan Thornton och Lundell också få spela tillsammans: ”Han kommer att ha en lång karriär”

Anton Lundell på isen under Floridas träningsläger.
Bildtext Anton Lundell är nu tillbaka på isen efter ett litet skadeuppehåll.

Den ene har gjort över 1600 grundseriematcher i NHL, den andre hoppas snart få debutera i världens bästa liga. Tillsammans är Joe Thornton och Anton Lundell nya i Florida Panthers och de har redan skapat ett vänskapsband. Det är roligt att vara med honom, säger Lundell.

Anton Lundell har inte synts till i början av Floridas träningsläger. En skada gjorde att han missade de två första veckorna.

Och Lundell var inte den enda spelaren på Floridas skadelista. Även veteranen Joe Thornton som är ny i klubben tvingades inleda lägret med rehabträning.

Lundell och Thornton har spenderat mycket tid tillsammans under rehabträningen och ”Jumbo Joe” är imponerad av det han sett av sin 22 år yngre lagkamrat.

– Han är bra på skridskorna och med pucken. Vi har tränat tillsammans och jag har lärt känna honom ganska bra. Han är verkligen en bra allround-spelare, säger Thornton efter ett träningspass.

Thornton har också delat med sig värdefull information till Lundell.

– Vi har talat om att det är en lång säsong. Det gäller att hålla sig frisk, sova tillräckligt och äta rätt. Det är småsaker och jag tror att han kommer att ha en lång karriär, säger han.

Joe Thornton i Toronto.
Bildtext Joe Thornton.

Vänskapen är ömsesidig

När Lundell och Thornton gjorde sina första isträningar med resten av laget fick de också spela i samma kedja.

– Det är lite speciellt att spela med de här stora killarna som man sett på tv. Joe är väldigt professionell i allt han gör, och man förstår varför han spelat så länge. Han skrattar hela tiden och gillar att spela. Det är roligt att vara med honom, säger Lundell.

Det är inte bara Joe Thornton som imponerats av Lundell. Även tränaren Joel Quenneville gillade det han såg av Lundell på isen.

– Jag tror inte det finns några begränsningar för honom. Jag är nöjd med det jag såg på isen i dag. Baserat på hans känsla och tempo ser han ut som han skulle ha varit en del av det här laget ett tag, säger Quenneville.

Utanför isen har Lundell också funnit sig tillrätta i södra Florida och bor hos Aleksander Barkov. Med mentorer som Thornton och Barkov borde Lundell vara redo för NHL-debuten, men hur är då Barkov som rumskompis?

– Han är ganska tyst, svarar Lundell.

Källor: Flahockeynow, NHL.com