Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ovanliga upplägget inför OS – Damlejonens stjärna ska spela på näst högsta nivå i Sverige och träna med lag i Danmark

Från 2021
Michelle Karvinen jublar efter ett mål.
Bild: AOP/Emil Hansson

Michelle Karvinen återvänder till Sverige, men inte till den högsta serien. I stället förstärker hon Malmö Redhawks i division 1 samtidigt som hon ska träna med Rødovre i Danmark. ”Jag kände att det var det bästa upplägget inför OS”, skriver hon på sociala medier.

I september spelade Michelle Karvinen i den uppskjutna finalserien i den ryska ligan för Shenzhen KRS Vanke Rays. Men då säsongen tog slut tvingades de utländska spelarna ge plats åt kinesiska spelare som förbereder sig inför OS, och det betyder att Karvinen styr kosan mot Sverige igen.

Men det blir inte Luleå i SDHL för Karvinens del. I stället väljer hon att spela för Malmö Redhawks i division 1 rapporterar både Sydsvenskan och Hockeysverige.

Förutom spel i Malmö ska Karvinen även träna med Rødovre i Danmark. Karvinens pappa Heikki har länge tillhört Rödövres tränarteam.

”Jag får träna teknik med min pappa och samtidigt vara nära min familj. Jag kände att det var det bästa upplägget inför OS”, skriver Karvinen på sociala medier.

Karvinen ska spela för Malmö fram till OS och återvänder sedan till Shenzhen KRS Vanke Rays.

I våras vann Michelle Karvinen ligaguld i Schweiz med Lugano. Innan flytten till Schweiz spelade hon fem säsonger för Luleå i SDHL och vann tre ligatitlar.

Diskussion om artikeln