Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuff försäsongsöppning för Lauri Markkanen i nya färger – gamla klubben körde över Cleveland i premiären

Från 2021
Lauri Markkanen med bollen i sin första träningsmatch med Cleveland Cavaliers.
Bildtext Lauri Markkanen öppnade försäsongen med sin nya klubb och sattes direkt på prov mot gamla lagkamraterna.
Bild: AFP / Lehtikuva

Lauri Markkanen klädde för första gången på sig Cleveland Cavaliers tröja i natt och fick direkt möta sin tidigare klubb i försäsongsöppningen. Det blev inget glatt slut för finländaren och hans nya klubb – trots att Markkanen var nästbästa poängplockare i Cleveland.

I slutet av augusti tackade Lauri Markkanen för sig efter fyra säsonger i Chicago Bulls och flyttade till Cleveland Cavaliers.

I natt fick han klä sig i Cleveland-tröjan för första gången då försäsongen körde i gång med en första match, mot just gamla klubben.

Försäsongspremiären blev ändå en hemmashow för Chicago.

Markkanen startade på bänken

Chicago tog ledningen direkt från start och lyckades till slut skriva rätt fula siffror på tavlan då de vann med 131–95.

Markkanen fick trösta sig med att vara nästbästa poängplockare för sitt Cleveland då han noterades för 13 poäng och fyra returer. Finländaren fick ändå starta på bänken och fick till slut 16 minnuter speltid. Collin Sexton var poängbäst i Cleveland med 14 poäng.

Lauri Markkanen och hans tidigare lagkamrat Zach LaVine.
Bildtext Markkanens tidigare lagkamrat Zach LaVine var poängbäst i matchen.
Bild: AFP / Lehtikuva

I chicagos trupp mäktade däremot Zach LaVine med 25 poäng och tre returer, när hela sju av spelarna noterades för mer än tio poäng.

Matchen var Clevelands första av fem försäsongsmatcher. På fredagen får Markkanen för första gången visa upp sig på Clevelands hemmaplan. NBA-säsongen startar den 19 oktober och Cleveland startar säsongen dagen efter mot Memphis.

Diskussion om artikeln