Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hannes Kett: "Jag bröt foten under en spelning men fortsatte sjunga"

Hannes Kett
Bildtext Flera personer har sagt att Hannes Ketts röst låter som Sebastian Bach i Skid Row.

Vad hände när Hannes Kett bröt foten under en spelning? Vilken roll har han i turnébussen? Varför tycker han att den japanska publiken är unik? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till solisten Hannes Kett.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur i denna serie är solisten Hannes Kett.

Hannes Kett fattade tycke för rockmusiken redan i högstadiet. När han hittade musiken lät han håret växa och började uppträda på olika tillställningar. Han insåg snabbt att han kunde sjunga och att rösten skulle bli hans instrument. Tillsammans med barndomskompisen Ana Willman grundade han 2011 bandet Shiraz Lane och de har idag spelningar över hela världen.

Hannes Kett har i denna serie fått frågor av skådespelaren Tuuli Heinonen, sportjournalisten Kaj Kunnas, innebandyspelaren My Kippilä, triathlonidrottaren Aino Luoma, musikern Markus Bergfors, skådespelaren Christoffer Strandberg, artisten Kevin Holmström, ishockeyspelaren Matilda Nilsson, fitnessidrottaren Dina Kaspi och artisten Sandra Långbacka.

Dina Kaspi
Bildtext Dina Kaspi har 3 FM-guld och ett VM-silver i body fitness.

Dina Kaspis fråga: Har du någonsin gjort något så pinsamt att du bara vill sjunka genom jorden?

– Under en av de första spelningarna jag gjorde live så hände något pinsamt. Vi hade ett coverband med polarna och hade på oss läderbyxor och rock'n'roll-kläder. Det första jag gör är att hoppa ner från trummorna och när jag landar knakar det till i foten. Jag tänkte där och då att jag brutit den, men ganska snabbt kickade adrenalinet in och jag fortsatte sjunga. Efter spelningen gick jag hem och när jag tog av mig skon märkte jag att foten var svullen. Dagen efter åkte jag till läkaren och han frågade vad jag egentligen hade sysslat med. Det har hänt några gånger att jag landat fel när jag hoppat runt på scenen, men det är rock'n'roll.

Kaj Kunnas gör en hjärtsymbol med sina händer.
Bildtext Sportjournalisten Kaj Kunnas blev femte i Tanssii Tähtien Kanssa 2014.

Kaj Kunnas fråga: Var finns världens mest inspirerande publik och varför just där?

– Svår fråga att svara på eftersom publiken alltid uppför sig olika beroende på var man uppträder. En spelning som vi hade i Brasilien kommer jag väl ihåg. De var otroligt lyckliga när vi kom dit från Finland för att spela och publiken var helt galen.

– Vi var i Tokyo för några år sedan och den publiken glömmer jag aldrig. Under spelningen var de helt tokiga men efter att vi gått av scenen så satt alla ner på sina stolar och tog fram sina mobiltelefoner och böcker. När nästa band uppträdde var de lika galna igen. Samma sak upplevde jag på en bar i Tokyo. De hoppade från borden och skrek allt vad de kunde på dansgolvet, men när de kom ut ur baren var alla helt lugna.

Christoffer Strandberg
Bildtext Christoffer Strandberg är komiker, skådespelare och programledare.

Christoffer Strandbergs fråga: Vem är du i turnébussen?

– Jag är den som städar upp efter alla andra och den som först går och lägger mig. Frågar du mina bandkompisar så håller de antagligen inte med, men de kan inte svenska så de förstår ändå inte det här. Jag försöker även ge lite tips till pojkarna. Vår ljudkille snarkar väldigt högt och jag har gett honom olika råd på vad han kan göra för att inte snarka, men utan resultat.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Hannes om vilken musikstil han skulle vilja testa på, vilken superkraft han skulle vilja ha och vilket band han helst skulle vilja vara solist i.

Hannes Kett: "Jag bröt foten under en spelning men fortsatte sjunga"
Hannes Kett: "Jag bröt foten under en spelning men fortsatte sjunga" - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln