Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart att Kalle Rovanperä fortsätter i Toyota – Esapekka Lappi knep plats efter lysande comebacken: "Känns som att komma hem"

Från 2021
Kalle Rovanperä.
Bildtext Kalle Rovanperä har knipit två segrar i år.
Bild: AOP

VM-rallyt i Jyväskylä var Esapekka Lappis chans att visa att han är värd en stallplats till nästa säsong, och finländaren lyckades med målet. Samtidigt som Toyota presenterade sina väntade förare, blev det klart att även Lappi får ratta en bil följande säsong.

Esapekka Lappi som hade haft en lång paus gjorde i Jyväskylä comeback i WRC-bilen.

En lysande insats ledde till att han var bästa finländare på en fjärde plats i Finlands VM-rally. Finländaren var otroligt nöjd efteråt och sade att det nästan kändes som en seger. Målet var ju ändå att visa att han har vad som krävs för att vara värd en stallplats till nästa säsong.

I dag meddelar Toyota att Lappi kommer dela stallets tredje bil med Sebastien Ogier som i år jagar sin åttonde VM-titel.

– Jag är väldigt, väldigt glad att återvända till Toyota. Det känns som att komma hem. Jag har fina minnen från tidigare och det var väldigt fint att jobba med teamet igen i Finlands VM-rally.

– Då jag satte mig i Yarisen kändes det direkt som att det är min bil, kommenterar Lappi, som hyrde en bil av Toyota i Jyväskylä, i stallets pressmeddelande.

Rovanperä ser framemot kommande utmaningar

Kalle Rovanperä och Elfyn Evans som vann förra helgens VM-rally kommer att köra hela säsongen för Toyota.

Sebastien Ogier kommer att köra en del av tävlingarna. Lappi tar hand om de rallyn som Ogier inte kör. Vilka rallyn Ogier kommer köra bestäms senare, meddelar stallet.

– Jag är väldigt nöjd över att ha så starka förare inför säsongen 2022 och en intressant ny era i WRC. Det är väldigt fint att Elfyn och Kalle fortsätter med oss. De är förare som kan kämpa om titeln, kommenterar stallchefen Jari-Matti Latvala.

WRC går in i en ny era nästa år då det blir hybridbilar i VM-serien. Kalle Rovanperä ser framemot utmaningarna och att hjälpa stallet ta sig an dem.

– Mina första två år med stallet har varit otroligt bra. Jag har lärt mig en massa och teamet har gett mig chansen att lära mig och köra på mitt vis, utan stor press. Det är en stor förändring till nästa år med helt ny bil. Det blir en utmaning, men det är positivt att redan vara bekant med teamet.

På onsdagen presenterade även Hyundai och M-Sport sina förare. Då blev det klart att Oliver Solberg får chansen i Hyundai då han delar tredjebiljen med Dani Sordo.