Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt

MGP 2021: Här är årets jury!

Från 2021
Uppdaterad 09.10.2021 16:24.
MGP 2021: Möt årets jury! - Spela upp på Arenan

Årets jury består av Annika Oksanen, promoter, Sandra Långbacka, låtskrivare och artist, och Christoffer Strandberg, skådespelare . Juryn står för hälften av rösterna då man utser årets vinnare i Melodi Grand Prix.

Melodi Grand Prix 2021 direktsänds lördag 9 oktober kl. 18 i Yle Fem och på Yle Arenan. Du kan rösta under sändningen.

Juryn har alltså halva makten, du som tittare den andra. Du kan påverka genom att rösta på din favorit med ett textmeddelande.

Du kan höra juryn live idag, lördag 9.10 i Radio Vega Veckoslut efter 10.30

Christoffer Strandberg

Christoffer Strandberg är komiker och skådespelare. Många känner igen hans röst som Mumintrollet i den senaste animerade Muminserien. Han är känd från bland annat TV-produktionerna Putous och Masked Singer. År 2020 vann han Tanssii Tähtien Kanssa (Dansa med stjärnor).

Christoffer poserar.
Bildtext Christoffer Strandberg är komiker och skådelpelare
Bild: Julius Konttinen

Christoffer är ett bekant namn även för våra trogna MGP-tittare. Han har figurerat i programmet åren 2014 och 2015.

15 år av MGP – Christoffer Strandbergs MGP-resa - Spela upp på Arenan

Annika Oksanen

Annika Oksanen har varit aktiv inom musikbranchen i över 10 år. Hon har blivit noterad både här hemma och utomlands för sitt arbete som promoter och agent, för sin ambition och målmedvetna arbete.

Annika poserar.
Bildtext Annika Oksanen är promoter.
Bild: Frida Lönnroos

Annika jobbar för ett mer jämställt och mångsidigt musikfält på både mindre klubbscener och stora festivaler och har en roll i att hålla den svenskspråkiga musikscenen levande i Finland.

År 2018 nominerades hon på Nordic Music Biz Top 20 Under 30-listan och igår (8.10) vann hon titeln “Årets agent” på Musiikki & Media Gaalan i Tammerfors.

Sandra Långbacka

Sandra Långbacka är artist och låtskrivare. Hon sjunger finlandssvensk popmusik och debut-EP:n Allting eller inget utkom hösten 2017. Singlarna Armé, Hennes fel och Sidospår har spelats på Radio Yle Vega och Radio Yle X3M samt verkat på Spotify Finlands spellistor.

Sandra poserar.
Bildtext Sandra Långbacka är låtskrivare och artist.
Bild: Sara Forsius

Sandra har också framfört sina låtar live på nationell TV i samband med Svenska Dagen-galan 2019, medverkat i TV-programmet Hemmalive 2020 samt spelat på populära MARS-festivalen i Seinäjoki som den första finlandssvenska akten någonsin.

I mars hade MGP en stream för årskurserna 5-8. Där medverkade Sandraoch Paul Elias i en workshop tillsammans med eleverna. Låten de gjorde fick namnet "Dansa tills jag blir yr".

Sandra fungerar också som ansvarig lärare för den nya Singer & Songwriter-linjen på Lärkkulla Folkakademi i Karis. 

Dansa tills jag blir yr - åk 5-8 med Paul och Sandra 2021 - Spela upp på Arenan

 

Det här är MGP

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8–15-åringar. Tävlingen produceras i samarbete med Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Svenska Yle.

MGP har jubileumsår i år. Det är femtonde gången vi ser MGP, vilket betyder att vi har haft 150 låtar som varit skrivna av artisterna själva. Alla låtar finns nu samlade på Yle Arenan.

Mer om MGP:

Yle Arenan: svenska.yle.fi/mgp

@ylemgp på Instagram TikTok Facebook