Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Företagaren Eero Lehti vill bygga fritidshus i Raseborg igen

Från 2021
Stuga vid strand i skärgården.
Bildtext Bilden är inte från Baggö.

Företagaren Eero Lehti vill köpa ett cirka två hektar stort område av fastigheten Broända i Baggö i Ekenäs skärgård. Stadsstyrelsen har godkänt ett utkast till föravtal mellan Raseborg och Lehti.

Företagaren Eero Lehti tog kontakt med Raseborg i slutet av maj 2020 och berättade att han vill köpa mark i Raseborg för att bygga fritids- och åretomboende. På området vill Lehti också ha ekonomibyggnader, båthus och garage. 

Eero Lehti erbjöd sig att bygga gatuförbindelserna, den interna kommunaltekniken på området och stå för planläggningskostnaderna. Lehti föreslog en köpesumma på 450 000 euro för området. 

Tjänstemän från tekniska sektorn och Raseborgs stadsdirektör har träffat Lehti vid några tillfällen. Då har de diskuterat villkoren för en överlåtelse av området och förhandlingarna resulterade i ett utkast till föravtal om fastighetsköp. Det har nu alltså stadsstyrelsen godkänt. 

I augusti berättade Yle Västnyland att Lehtis planer på en skärgårdsby vid sjön Vistjärnan i Karis inte längre är aktuella. Lehti köpte 2018 drygt 32 hektar mark som ingick i Raasepori Resorts konkursbo. Köpesumman var 400 000 euro.

Diskussion om artikeln