Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt

MGP 2021: Så röstar du i finalen!

Från 2021
röstningsnumret 050 90 200 50
Bildtext Kom ihåg att rösta på din favorit ikväll!
Bild: Jaakko Vuorenmaa/MGP,Yle

Melodi Grand Prix avgörs ikväll och du kan vara med och bestämma vilken låt som tar hem segern. Finalen sänds direkt i Yle Fem och på Arenan lördag 9 oktober kl.18.

De 10 finalisterna är redo att kliva upp på MGP-scenen. De har övat länge och ska nu göra sina uppträdanden i direktsändning.

Lyssna på låtarna för att hitta din förhandsfavorit!

Röstena fördelas mellan jury och tittare

Tittarrösterna står för hälften av resultatet och juryns röster står för andra hälften.

För att göra din röst hörd skickar du sms till numret 050 90 200 50

Att rösta kostar inget extra, enbart priset av ett sms. Röstningen är öppen under utgiven tid i sändningen, lördag 9.10, enligt direktiv av programledarna Jontti och Anna-Karin. Du kan rösta max 5 gånger på ett bidrag från ett nummer.

Låtordningen i mgp finalen 2021
Bild: MGP/Yle

Det går även att rösta utanför Finland, lägg då bara till landsnummer +358 framför och skippa den först nollan i numret.

MGP-poängsättningsblankett för att hålla kollen i tv-soffan!

Ge dina egna poäng för varje artist och se var du landar! Ladda ner bilden och fyll i! Jämför med de andra i tv-soffan och online.

Det här är MGP

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8–15-åringar. Tävlingen produceras i samarbete med Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Svenska Yle.

MGP har jubileumsår i år. Det är femtonde gången vi ser MGP, vilket betyder att vi har haft 150 låtar som varit skrivna av artisterna själva. Alla låtar finns nu samlade på Yle Arenan.

Mer om MGP:

Yle Arenan: svenska.yle.fi/mgp

@ylemgp på Instagram TikTok Facebook