Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Vi åt upp dem i andra halvlek” – fransk vändning gav finalplats i Nations League

Från 2021
Franska spelare jublar.
Bild: /All Over Press

Spanien och Frankrike är lagen som gör upp om Nations League-titeln den här gången. Frankrike vände 0–2 till 3–2 i torsdagens semifinal mot Belgien. Theo Hernandez avgjorde matchen på stopptid.

Portugal vann den första upplagan av Nations League sommaren 2019 och på söndag ska en ny vinnare utses. På onsdagskvällen blev det klart att Spanien är ett finallag och ett dygn senare gjorde säkrade Frankrike sin plats.

– Vi kom hit för att spela final och nu är vi där. En pokal står på spel och vi ska göra allt för att få lyfta den, säger Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps efter segern över Belgien.

Det såg ändå inte speciellt bra ut för Frankrike till en början. I slutet av första halvlek gjorde Belgien både 1–0 och 2–0 genom Yannick Carrasco och Romelu Lukaku.

Frankrike kom ändå tillbaka och bjöd på en vass insats efter paus. Karim Benzema reducerade och Kylian Mbappe kvitterade inom loppet av några minuter.

Första landslagsmålet för Hernandez

Belgien hade sedan en boll i mål som dömdes bort för offside innan Frankrike avgjorde. Matchklockan hade passerat 90 minuter då Theo Hernandez fick ett läge som han förvaltade på bästa sätt.

Backen dunkade in sitt första landslagsmål och skickade Frankrike till final.

– Jag är väldigt lycklig över det här. I pausen sade vi till varandra att vi är det bättre laget och det syntes i andra halvlek. Vi åt upp dem i andra halvlek och tack vare det vann vi matchen, säger Hernandez.

Belgiens förbundskapten Roberto Martinez medger att laget tappade fokus i andra halvlek.

– Första halvlek var extraordinär, vi har så säkra och allt var lätt. I andra började vi kanske tänka lite för mycket på finalen. Vi gjorde inte vårt jobb och lät Frankrike komma in i matchen. De hade också energin att göra ett sista mål, säger han.

Nations League kulminerar alltså på söndag med både final och bronsmatch. För Belgien gäller det att ladda om till matchen mot Italien.

Resultat:

Belgien – Frankrike 2–3 (2–0)
37´ 1–0 Yannick Carrasco
40´ 2–0 Romelu Lukaku
62´ 2–1 Karim Benzema
69´ 2–2 Kylian Mbappe straff
90+1´ 2–3 Theo Hernandez

Diskussion om artikeln