Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Går tränaren miste om stora jubileet? Steve Bruce realistisk om sin fortsättning i Newcastle samtidigt som nya direktören siktar högt: ”Vi ska vinna titlar”

Från 2021
Steve Bruce.
Bild: /All Over Press

Newcastle United går in en ny era och frågan är om tränaren Steve Bruce får hänga med. Stora förändringar kommer att ske i klubben bekräftar nya direktören Amanda Staveley. Vi kommer att investera på alla områden och få ihop det bästa tänkbara laget, säger hon till Sky Sports.

Steve Bruce har tränat Newcastle United sedan 2019 men nu medger han själv att klockan börjar klämta. Orsaken är klubbens nya ägare.

– Jag är glad för klubbens skull att affären är klar. Jag vill fortsätta som tränare men måste samtidigt vara realistisk. Jag är inte dum och medveten om vad som kan hända med nya ägare, säger Bruce till Sky Sports.

Premier League har just nu landslagsuppehåll och Newcastles nästa match är mot Tottenham den 17 oktober. Om Bruce sitter kvar då blir det hans 1000:e match som tränare.

– Om det inte blir 1000 matcher mot "Spurs" så kan man säga att det endast kan hända mig. Det är inte grymt, det är bara fotboll, säger han.

Newcastle ska bli en storklubb i England och Europa

I och med torsdagens stora affär är det den statliga saudiska investeringsfonden PIF som är Newcastles nya huvudägare. Med på ett hörn finns också PCP Capital Partners och Amanda Staveley som är ny direktör i klubben har stora planer.

– Newcastle United förtjänar att vara i toppen av Premier League. Vi vill nå dit, det kan ta tid men vi ska dit. Vi ska vinna titlar i Premier League och Europa. Vi vill att alla ska jobba tillsammans och bygga klubben mot det målet, säger Staveley.

Amanda Staveley
Bildtext Amanda Staveley tillhör nya klubbledningen för Newcastle.
Bild: /All Over Press

För att nå framgång kommer truppen också att genomgå en stor förändring.

– Vi har ett väldigt bra lag. Vi ser fram emot att förstärka laget men vi måste jobba inom ramarna för Financial Fair Play och se till att det sker långsiktigt. Vi kommer att investera på alla områden och få ihop det bästa tänkbara laget.

– Alla talar om namnstarka spelare men det man behöver är ett lag som spelar bra tillsammans. Det är minst lika viktigt, säger Staveley.

Amanda Staveley har redan haft ett kort möte med Steve Bruce men djupare diskussioner blir det senare. Spekulationerna om hans framtid har ändå börjat och enligt Gazzetta dello Sport ska Antonio Conte ligga bra till för tränarjobbet.

– Vi stöder Bruce och vi har talat med honom. Nu ska vi inte diskutera tränare eller potentiella värvningar. Vi ska göra en genomgång av fotbollsverksamheten och den kommersiella delen och sedan kan vi fatta beslut, säger Staveley.

Diskussion om artikeln