Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Facebook hade tekniska problem igen – drabbade en del användare

Från 2021
Uppdaterad 09.10.2021 00:27.
En telefon där man på skärmen ser Faceboo, Instagram och Whatsapp.
Bildtext I måndags låg de Facebookägda apparna Facebook, Instagram, Messenger och Whatsapp nere i flera timmar.
Bild: Mehmet Ali Ozcan / AOP

Sociala mediejätten Facebook drabbades på fredagen av nya störningar som orsakade problem för en del av användarna.

"Vi är medvetna om att en del personer har problem med att komma åt våra appar och produkter. Vi arbetar för att återgå till normalläge så snabbt som möjligt och ber om ursäkt för de besvär som uppstår", meddelade Facebook på Twitter.

Enligt Reuters hade en del användare och företag problem med att uppdatera sina flöden, medan andra inte lyckades skicka iväg meddelanden. I tjänsten Downdetector framkom det att problemet gällde Facebook, Messenger och Instagram.

Strax efter klockan 12 på natten finsk tid var problemen lösta. Facebook tackade användarna för att de haft tålamod under veckan som gått.

"Vi ber om ursäkt ifall ni inte lyckades använda våra produkter under de senaste timmarna. Vi vet hur mycket ni förlitar er på oss för att kommunicera med varandra. Vi har löst problemet — tack för att ni har varit tålamodiga den här veckan".

Det här var andra gången på mindre än en vecka som Facebookägda appar drabbades av tekniska problem. I måndags låg Facebook, Instagram, Messenger och Whatsapp nere i flera timmar.

Facebook har inte uppgett vad som orsakade fredagens tekniska problem.

Artikeln uppdaterades 9.10 klockan 00.26 med att problemen är lösta.