Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Michelle Karvinens debut i Malmö Redhawks: mål i första bytet, hattrick och storseger

Från 2021
Michelle Karvinen spelar i Finlands landslag.
Bildtext Michelle Karvinen spelar i Finlands ishockeylandslag.
Bild: HHOF-IIHF Images/All Over Press

Michelle Karvinens debutmatch i Malmö Redhawks i DamEttan kunde inte ha börjat mycket bättre. Malmö besegrade Karlskrona med hela 14–0 och den finländska landslagsanfallarens saldo blev tre mål och fyra målgivande passningar.

Michelle Karvinen har vunnit poängligan i den svenska damhockeyligan tre gånger, så visst fanns det ett ganska högt väntevärde när hon debuterade för sin nya klubb Malmö Redhawks på den näst högsta nivån.

Saldot 3+4 och hemmaseger med hela 14–0 var kanske ändå lite i största laget.

– Det var jättekul att spela och kul med vinst. Matchen blev lite lätt, men jag tycker att vi kunde spela vårt eget spel. För mig var det förstås kul att få lära känna de andra tjejerna och framför allt att spela match, säger Karvinen på klubbens webbplats.

– Jag tycker att vi spelade en bra match även om vi inte hade så mycket motstånd.

Mål i första bytet

Karvinens första mål såg dagsljuset redan i hennes första byte när matchuret visade 2:39. Dessutom gjorde hon 6–0-målet i andra perioden och 11–0-målet i tredje perioden. Utöver hattricket levererade hon fyra målgivande passningar.

Med sina sju poäng var Karvinen med andra ord högst involverad i vartannat Malmö-mål. Värst i antal gjorda mål var hon ändå inte: tjeckiskan Agata Sarnovska mäktade med fyra fullträffar i matchen där hemmalaget vann skotten med hela 77–6.

Malmö har inlett säsongen med två segrar och målskillnaden 17–1. Karlskronas motsvarande siffror är en seger, två förluster och 3–19 i målskillnad.

Malmö Redhawks målsättning är att stiga ett pinnhål upp till SDHL och Karvinen tror starkt på lagets chanser.

– Vårt lag är verkligen bra. Det vore fantastiskt om det fanns ett ligalag från södra Sverige.

Den här säsongen är Göteborg HC samt HV71 från Jönköping de två sydligast belägna SDHL-klubbarna.

"Bästa sättet att förbereda sig inför OS"

Förra veckan blev det klart att Karvinen flyttar till divisionslaget Malmö. Varför flytta ett trappsteg nedåt i hierarkin?, undrade förstås många om en spelare som rosat marknaden i svenska, ryska och schweiziska ligan.

På sitt Twitterkonto skriver Karvinen att hon också kommer att träna med Rödovres herrlag och teknikträna med sin tränare till far. Familjen bor i Danmark och Karvinen upplever att det här är det bästa sättet att förbereda sig inför vinterns OS i Peking. Karvinens far Heikki Karvinen har länge jobbat som tränare i Rödovre.

Yle Urheilu skriver att Damlejonens chefstränare Pasi Mustonen kräver att de spelare som förbereder sig inför OS också måste träna med pojkar.

Efter OS återvänder Karvinen till det kinesiska laget Shenzhen KRS Vanke Rays där hon spelade i finalserien i början av hösten. I våras vann hon Schweiz mästerskap med Lugano. Innan det spelade hon fem säsonger i Luleå där det blev tre svenska mästerskap.

Diskussion om artikeln