Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vem tycker du att är årets stämningshöjare i Svenskfinland?

Uppdaterad 13.10.2021 16:33.
Svenska dagen 2021 - logon med silverkonfetti
Bildtext Priset Årets klimathöjare 2021 delas ut på Svenska dagen-festen i direktsändning 6.11.2021.

Vem skapar den bästa stämningen i Svenskfinland? Nominera kandidater för priset Årets klimathöjare 2021 här, vinnaren koras på Svenska dagen 6.11 i direktsändning på Yle Fem!

Priset Årets klimathöjare ska delas ut i direktsändning i Yle Fem från Folktingets Svenska dagen-fest på Åland lördagen den 6 november kl. 18.00. Och nu får besökarna här på svenska.yle.fi komma med förslag på vem som ska bli Årets klimathöjare.

– Det här priset ges för en gärning där det svenska i Finland eller den finlandssvenska kulturen/arvet/traditionen görs känd i Finland på ett vardagligt plan. Som namnet säger så vill vi med det här priset uppmärksamma någon eller något som gör att stämningen och klimatet inom det svenskspråkiga i Finland höjs och stärks, säger Stina Heikkilä på Folktinget.

Fjolårspristagaren Siri Fagerudd i juryn

Tidigare år har priset gått till Ted&Kaj, Tomppis Memes, Maarit Feldt-Ranta och i fjol gick priset till skådespelaren Siri Fagerudd.

Nomineringarna som tas emot här ges sedan vidare till en jury bestående av Siri Fagerudd, filmproducenten och journalisten Andrea Reuter och illustratören och bildkonstnären Jonas Wilén.

Klicka på formuläret ovan eller här för att skicka in din nominering.

Svenska dagen-festen sänds direkt lördagen den 6 november 2021 kl. 18.00 i Yle Fem och på Yle Arenan från Alandica Kultur och Kongress i Mariehamn och är en samproduktion mellan Folktinget, Parad Media och Svenska Yle.