Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sista truppbeskeden från NHL inför säsongen: Joel Kiviranta petades av Dallas men Sampo Ranta tog plats i Colorados trupp

Från 2021
Uppdaterad 12.10.2021 08:44.
Joel Kiviranta på isen.
Bildtext Dåliga nyheter för Joel Kiviranta.
Bild: Andrew Bershaw/Icon Sportswire

NHL-klubbarna har gjort sina sista drag gällande spelartrupperna inför NHL-starten. Dallas Stars skickade Joel Kiviranta till farmlaget, medan Colorado Avalanche tog med Sampo Ranta till truppen som inleder grundserien.

Joel Kiviranta hörde till de största hjältarna i Dallas Stars under våren 2020. Då gjorde Kiviranta bland annat ett hattrick i den sjunde och avgörande slutspelsmatchen mot Colorado, och var med om att ta Dallas hela vägen till finalserien i Stanley Cup.

Förra säsongen var svår för Kiviranta som kämpade med skador. Det blev endast 26 matcher för Kiviranta i vilka han noterades för sex mål och fem assist.

Denna säsong inleds också med dåliga nyheter för Kiviranta då Dallas petade honom ur truppen, och skickade honom till AHL.

Enligt nordamerikanska tidningskällor kan detta ändå endast handla om ett lönetekniskt drag av Dallas för att inte överstiga lönetaket. I så fall kan Kiviranta snabbt återfinnas i Dallas trupp.

Sampo Ranta tog vara på chansen

För Sampo Ranta blir NHL-starten däremot verklighet. Den 21-årige anfallsspelaren Ranta får inleda NHL-grundserien i Colorado efter att Avalanche skickade anfallsspelaren Mikhael Maltsev till farmlaget.

Ranta gjorde väl ifrån sig under träningsmatcherna där han bland annat fick prova på att spela i första kedjan tillsammans med Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon.

Sampo Ranta
Bildtext Sampo Ranta inleder säsongen i Colorados trupp.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ranta reserverades av Avalanche i tredje omgången av NHL-draften år 2018. Han gjorde sin debut i ligan under slutspelet förra våren. Ranta spelade då i två matcher utan att öppna sitt poängkonto.

Förra säsongen spelade Ranta främst i AHL, och i universitens ishockeyserie.

Diskussion om artikeln