Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svackan fortsätter för Jokerit – förlustsviten är nu fyra matcher lång

Från 2021
Uppdaterad 12.10.2021 22:16.
Jokerit släpper in ett mål mot Neftechimik.
Bild: All Over Press / Emil Hansson

Jokerit visade lovande takter i andra perioden men till slut var laget chanslöst mot Neftechimik Nizjnekamsk. Gästerna åkte iväg med fulla poäng efter en 6–3-seger i Helsingfors.

Det svänger snabbt i ishockey. Det är inte länge sedan allt gick Jokerits väg och laget radade upp elva raka segrar. Nu är läget det motsatta.

Då segersviten bröts förra veckan hamnade Jokerit i en svacka direkt. Bortaturnén resulterade i tre raka förluster och då laget vände hemåt för match mot Neftechimik Nizjnekamsk gick Jokerit på pumpen igen.

– Det här hör till i sporten, ibland vinner man och ibland förlorar man. Nu har det blivit en del förluster. Det här var en sämre kväll som vi får analysera och sedan blicka vidare mot morgondagens träning och sedan nästa match, säger tränaren Lauri Marjamäki efter förlusten till Discovery.

Början på matchen blev riktigt dyster för Jokerit. Redan efter en och en halv minut gjorde Danila Popov 1–0 för gästerna och halvvägs in i perioden satte Marat Chairullin 2–0.

– Vi ville ta ett steg framåt efter förra veckans matcher men vi floppade ganska så ordentligt. Ett tidigt baklängesmål gjorde att vi spelade med samma växel i som i bortamatcherna, säger Veli-Matti Savinainen.

Missade chanser i andra perioden

Jokerit kom sedan bättre in i matchen och framför allt i andra perioden var det ett helt annat lag på isen. Jokerit hade ett stolpskott i början av andra akten och åtta och en halv minut in i perioden kom också reduceringen.

Hannes Björninen gjorde målet i powerplay då han styrde in pucken bakom Frans Tuohimaa. Tuohimaa hade en riktigt svettig mittenperiod men stod emot anstormningen och då Jokerit inte kunde förvalta sina lägen högg Neftechimik på sina chanser.

När Rafael Bikmullin gjorde 3–1 och Marat Chairullin 4–1 inom loppet av 41 sekunder i slutet av perioden avgjordes matchen i praktiken, och definitivt blev det då Timur Chafizov gick köksvägen i boxplay och satte 5–1 i sista perioden.

Jokerit fick in två reduceringspuckar i den sista perioden men i slutminuterna var laget aldrig nära att på allvar hota Neftechimiks seger. Gästerna satte sedan sista pucken i tom bur.

Resultat:

Jokerit – Neftechimik Nizjnekamsk 3–6 (0–2, 1–2, 2–2)
01.37 0–1 Danila Popov (Jevgenij Mitjakin, Dan Sexton)
09.44 0–2 Marat Chairullin (Pavel Porjadin, Maxim Berezin)
28.24 1–2 Hannes Björninen (Niklas Jensen, Philip Holm) pp
35.08 1–3 Rafael Bikmullin (Timur Chafizov, Bulat Sjafigullin)
35.47 1–4 Marat Chaurullin (Libor Hudacek, Maxim Berezin)
44.49 1–5 Timur Chafizov (Lukas Klok, Marat Chairullin) bp
47.54 2–5 Alex Grant (Markus Hännikäinen)
53.35 3–5 Niklas Jensen (Iiro Pakarinen, Philip Holm) pp
59.42 3–6 Pavel Porjadin (Marat Chairullin, Jevgenij Mitjakin)

Diskussion om artikeln